Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Senzácia takmer dokonaná: Harry Kane v nadstavenom čase zachránil Angličanom česť!

Futbalisti Anglicka remizovali v sobotňajšom dueli "slovenskej" F-skupiny kvalifikácie MS 2018 v Glasgowe s domácim Škótskom 2:2. Líder tabuľky inkasoval vôbec prvé góly v skupine, no je naďalej bez prehry - na konte má štyri výhry a dva nerozhodné výsledky. V dramatickom závere odvrátil prehru hostí Harry Kane v tretej minúte nadstavenia.
Zdroj: standard.co.uk
Zdieľajte:
Prečítajte si aj: VIDEO Smutná správa pre dvadsaťjednotku: Pred majstrovstvami sme prišli o reprezentanta!

V ostrovnom derby v glasgowskom Hampden Parku mali lepší vstup do zápasu Škóti, napriek územnej prevahe sa ale do šancí pred Joea Harta nedostávali. Favorizovaní Angličania sa zbavili pasivity až v závere prvého polčasu a pri šanciach Marcusa Rashforda a Jakea Livermora podržal domácich brankár Craig Gordon. Hneď v úvode druhej časti opečiatkovala tečovaná strela Livermora žrď škótskej bránky. Hostia sa dočkali v 70. minúte, keď striedajúci Alex Oxlade-Chamberlain päť minút po príchode na ihrisko otvoril skóre. Škóti ale otočili, dvojgólový Leigh Griffiths sa presadil v 87. a 90. minúte. Bod pre Anglicko napokon zachránil Harry Kane v tretej minúte nadstavenia zblízka po centri z ľavej strany.

Na priebežné druhé miesto v neúplnej tabuľke F-skupiny poskočili Slovinci, ktorí si podľa očakávania poradili v Ľubľane s poslednou Maltou 2:0. Dlho sa im síce nedarilo prekonať pozornú defenzívu hostí, v druhej minúte nadstavenia prvého polčasu ju ale odomkol Josip Iličič strelou k vzdialenejšej žrdi. Triumf v závere potvrdil striedajúci Milivoje Novakovič. Malta zostáva bez bodu na chvoste tabuľky. Večer od 20.45 h bol v skupine na programe duel Litvy so Slovenskom.

Dáni si posilnili šance na postup z E-skupiny víťazstvom v Kazachstane 3:1, o ktoré sa gólmi postarali Nicolai Jörgensen, Christian Eriksen z pokutového kopu a Kasper Dolberg. V stretnutí C-skupiny Severné Írsko gólom v závere vyhralo v Baku nad Azerbajdžanom 1:0 a upevnilo si druhú priečku.

F-skupina:

Glasgow:

Škótsko - Anglicko 2:2 (0:0)

Góly: 87. a 90. Griffiths - 70. Oxlade-Chamberlain, 90.+3 Kane. Rozhodoval: Tagliavento (Tal.), ŽK: Brown – Livermore, Dier

Škótsko: C. Gordon – Tierney, Berra, Mulgrew, Robertson – Brown (C), J. Morrison – Anya, Armstrong, Snodgrass – Griffiths. Náhradníci: Hamilton, Marshall – Martin, Reynolds, Bannan, D. Fletcher, McArthur, Cairney, Fraser, Forrest, Ch. Martin, Naismith.

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Bertrand – Dier, Livermore – Lallana, Alli, Rashford – Kane (C). Náhradníci: Forster, Butland, Heaton – B. Gibson, Stones, P. Jones, Cresswell, Trippier, Oxlade-Chamberlain, Lingard, Sterling, Defoe.

Ľubľana:

Slovinsko - Malta 2:0 (1:0)

Góly: 45.+2 Iličič, 84. Novakovič. Rozhodoval: Evans (Wales), ŽK: Novakovič - Pisani, Effiong, Failla, Fenech

Slovinsko: Oblak – Skubič (89. Palčič), Mlinar, Mevlja, Jokič – Kurtič, Krhin – Bezjak (59. Omladič), Iličič, Verbič – Berič (64. Novakovič)

Malta: Hogg – A. Muscat, Z. Muscat, Agius, Borg (89. Magri), Failla – Pisani, Kristensen (46. Gambin), Fenech – Effiong, Schembri (62. Mifsud)

C-skupina

Baku:

Azerbajdžan - Severné Írsko 0:1 (0:0)

Gól: 90.+2 Dallas

E-skupina

Almaty:

Kazachstan - Dánsko 1:3 (0:1)

Góly: 76. Kuat - 27. Jörgensen, 50. Eriksen (z 11m), 81. Dolberg, ČK: 43. Islamchan (Kaz.)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články