Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zomrel rozhodca, ktorý neodmával Božiu ruku: Zničila mi život, priznal

SOFIA - Informáciu o jeho úmrtí potvrdil dnes bulharský futbalový zväz.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo veku 80 rokov zomrel bývalý bulharský rozhodca Bogdan Dočev, ktorý na majstrovstvách sveta v roku 1986 neodmával ruku Diega Maradonu. Informáciu o jeho úmrtí potvrdil dnes bulharský futbalový zväz.

Prečítajte si aj: VIDEO Najdojemnejší okamih: Totti prenechal kapitánsku pásku talentovanému mladíkovi z akadémie AS Rím

Do futbalovej histórie sa Dočev zapísal vo štvrťfinálovom zápase Argentíny proti Anglicku, ktorý vďaka dvom gólom legendárneho Diega vyhrali "albicelestes". Lenže pred prvým gólom zahral vo vzdušnom súboji s Peterom Shiltonom rukou a tuniský rozhodca Ali bin Násir ho aj navzdory pochybnostiam uznal, pretože Dočev nezodvihol zástavku. "Mal som hneď dojem, že bolo niečo zle, ale vtedy FIFA nedovoľovala asistentom diskutovať o výrokoch s hlavným rozhodcom. Keby federácia nasadila na tak dôležitý zápas európskeho rozhodcu, prvý gól Maradonu by uznaný nebol," povedal pred pár rokmi.

Bin Násir tvrdil, že čakal, že mu Dočev naznačí, čo sa stalo, ale žiadny signál o hre rukou neprišiel. "Inštrukcie, ktoré sme dostali od FIFA pred zápasom, boli jasné. Keď bude kolega v lepšej pozícii ako ja, mal som rešpektovať jeho pohľad," uviedol Tunisan.

Dočev, ktorý má za sebou aj hráčsku kariéru a dvakrát reprezentoval Bulharsko, sa sťažoval, že mu Maradona zničil rozhodcovskú dráhu aj život. "Bol to skvelý futbalista, ale malý človek. Malý vzrastom aj osobnosťou," povedal arbiter, ktorý okrem iného pískal aj prvý zápas finále Pohára UEFA v roku 1983 medzi Anderlechtom a Benficou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články