Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Do Litvy bez tradičnej jednotky, vyradilo ju zranené koleno

ŠAMORÍN - Slováci vycestujú do Litvy bez Matúša Kozáčika.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák definitívne nemôže počítať s brankárom Matúšom Kozáčikom na kvalifikačný zápas MS 2018, ktorý Slováci odohrajú 10. júna v litovskom Vilniuse. Podľa informácie na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) stredajšie vyšetrenia lekármi národného tímu ukázali, že slovenskú jednotku vyradilo zranenie kolena.

Prečítajte si aj: Liga rečou čísel: Historický divácky nezáujem a viac debutantov

Kozák okrem brankára Viktorie Plzeň nominoval ďalších troch brankárov Martina Dúbravku, Miloša Volešáka a Martina Polačeka. V Stredu do Šamorína na prípravný tréningový kemp prišiel napokon aj Kozáčik, absolvoval testy a následne padol verdikt. "S Matúšom sme sa dohodli, aby prišiel na zraz a priniesol so sebou všetky nálezy. S doktorom Penerom sme urobili vyšetrenia v Bratislave, počas nich našli v oblasti vonkajšieho kraja kolena tzv. 'myšku.' Je to útvar, ktorý bráni plnému rozsahu pohyblivosti v kolennom kĺbe. Teraz sa dohodneme aj v spolupráci s českými kolegami z Plzne, či to budeme riešiť radikálne, teda operáciou, alebo inak," vysvetlil lekár národného tímu Ján Baťalík.

Slovenskí reprezentanti v stredu v Šamoríne absolvovali už aj prvý tréning. Kozáčik na ňom nechýbal, ale pozeral sa na spoluhráčov iba spoza čiary. Pri chôdzi viditeľne kríval. "Nie je to v mojom prípade ideálne. Na zápas s Litvou určite nebudem k dispozícii. V oblasti fibule mám problém, ktorý budeme riešiť. Do troch dní sa rozhodne, ako sa bude v liečbe postupovať," povedal 33-ročný Kozáčik.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články