Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Totti sa lúčil s dresom AS Rím: Zostal by som ďalších 25 rokov

RÍM - Taliansky futbalista Francesco Totti sa po 25 sezónach rozlúčil s pôsobením v AS Rím. Ikona rímskeho klubu odohrala svoj posledný zápas v nedeľu proti FC Janov. Štyridsiatnik Totti nastúpil za AS celkovo v 785 zápasoch, zaznamenal v nich 307 gólov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nedeľňajší duel začal na lavičke, na trávnik prišiel v 54. minúte namiesto Mohameda Salaha za aplauzu v stoji v podaní 60.000 fanúšikov na Stadio Olimpico. Tisícky ľudí mali na sebe jeho dres s číslom 10 v červenej alebo bielej farbe, ďalší tričká s nápisom "kapitán navždy." Aj hráči oboch tímov nastúpili v špeciálnych dresoch venovaných Tottimu. "Dvadsaťpäť sezón v jednom drese, 785 zápasov, 307 gólov, majster sveta 2006. Francesco Totti je súčasť futbalovej histórie," vynímalo sa na zadnej strane janovských dresov.

Po skončení zápasu sa postavil do stredového kruhu a prihovoril sa fanúšikom. "Nanešťastie nastal ten čas. Spoločne s mojou manželkou a rodinou som urobil toto rozhodnutie. Ak by som mohol, zostal by som ďalších 25 rokov. Niekto píše básne, iní skladajú pesničky, ale ja som sa snažil prezentovať svoj talent nohami. Svetlá zhasli, ja odchádzam," odkázal plný emócií fanúšikom. Potom si zobral na ruky dcérku Isabel a spoločne s manželkou Ilary Blasiovou a ďalšími dvoma deťmi urobili čestné kolo okolo Olympijského štadióna. V jeden moment sa zastavil a rozplakal sa na manželkinom ramene.

Totti odohral za AS spolu 785 zápasov, viac ich v Taliansku mali na konte v drese jedného klubu len legendy Paolo Maldini (902/AC Miláno) a Javier Zanetti (858/Inter Miláno). V Serie A nastrieľal 250 gólov, viac zaznamenal len Silvio Piola v období rokov 1929 až 1954 (274 presných zásahov). V drese rímskeho klubu debutoval v roku 1993 vo veku 16 rokov. V roku 1998 sa ako 22-ročný stal najmladším kapitánom v histórii súťaže. V roku 2001 získal s AS svoj jediný titul šampióna Serie A.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články