Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Dudova účasť na ME do 21 rokov v Poľsku je otázna: Rozhodne Hertha

BERLÍN - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda by mohol posilniť našich sokolíkov na ME do 21 rokov Poľsku (16.-30.júna). Má to však háčik. Termín, v ktorom sa šampionát koná, nie je asociačný a kluby majú právo svojich hráčov naň neuvoľniť. Ako je to v prípade Dudu, vysvetlil stredopoliar Herthy v rozhovore pre SFZ.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ondrej Duda v rozhovore pre oficiálny web slovenského futbalového zväzu vysvetlil, ako je to s jeho šancami na účasť na ME do 21 rokov, ktoré sa konajú tento rok v Poľsku. Rozhovor je prevzatý z futbalsfz.sk

Vy ste veľkú čast sezóny vynechali pre zranenia. Ako ste na tom teraz?

Som v poriadku. S mužstvom trénujem už dlhšiu dobu. Nebolo to ľahké po tom zranení dostať sa späť. No teraz s cítim naozaj dobre.

Už čoskoro nás čakajú ME do 21 rokov. Nahlas sa hovorí o vašej možnej účasti na tomto podujatí. Posilní Duda našich sokolíkov?

Môj vek spĺňa kritéria, aby som tam mohol hrať. Chcel by som reprezentovať Slovensko v Poľsku a pomôcť chlapcom na tomto šampionáte. No bude tiež záležať ako sa k tomu postaví môj klub a taktiež ako na tom bude zdravotne.

Šampionát v Poľsku by bol pre vás určite špeciálny. Veď ste tam niekoľko sezón strávili v Legii Varšava a v lige boli veľkou hviezdou, ktorú majú radi tunajší fanúšikovia.

Prečítajte si aj: Nemeckú kandidatúru na EURO 2024 opustilo prvé mesto, škrtnú ešte ďalšie 4

No radi ma majú si iba vo Varšave (smiech). Samozrejme malo by to pre mňa špeciálnu príchuť a bolo by to veľmi pekné, keby som si v Poľsku znovu zahral. No ako som povedal, nepredbiehajme ešte, uvidíme ako to sa to vyvinie.

Už hneď v prvom súboji čaká našu reprezentáciu domáci výber. Ako vidíte šance zverencov trénera Pavla Hapala?

Poznám takmer celú poľskú reprezentáciu. Takmer proti všetkým hráčom som hral. S niektorými hráčmi z Poľska si na túto tému aj píšem. Domáci majú fantastické mužstvo. Diváci im určite pripravia skvelú atmosféru. Uvidíme aký tím Poliaci poskladajú. Majú tam hviezdy ako Milik či Zielinski, ktorí hrajú za Neapol a tiež nie je isté či ich pustia. Samozrejme aj my máme silný tím. Videl som zápasy chlapcov v kvalifikácii. Hrali výborne. O čom svedčí aj fakt, ako si hravo poradili so silnými súpermi Turecko či Holandsko. Určite to bude veľmi pekný zápas.

Už 10. júna čaká Á tím našej reprezentácie dôležitý zápas o postup na MS v Rusku proti Litve. Ako to s vami vyzerá v tomto prípade?

Ak budem zdravý a ešte stihnem niečo odohrať, určite v prípade pozvánky trénera Jána Kozáka veľmi rád prídem. Dlhší čas som pre spomínané zranenie na zraze nebol a veľmi rád by som znovu medzi chlapcov prišiel.

Čo pre vás znamená reprezentovať Slovensko?

Všetko! Vždy som sníval o tom, že raz budem spievať hymnu a hrať za našu krajinu. Vždy keď mám možnosť ani na chvíľu neváham a teším sa na návrat domov na chvíľu, keď môžem obliecť národný dres.

Prečítajte si aj: VIDEO Gólová prestrelka na Stamford Bridge, všetko rozlúskol až Fabregas

Mali ste v detstve futbalový vzor?

Obdivoval som Xaviho Iniestu. Ronaldinha a Zidana. No doma som pozeral najmä Premier league, pretože sme chytali stanicu, ktorá ju vysielala. Vtedy mi utkvel Steven Gerrard z Liverpoolu.

A zo slovenských hráčov?

Vnímal som veľa hráčov, ale chodil som na futbal do Humenného, kde trénoval môj otec. V tej dobe tam hrával Vladimír Zvara, na ktorého som sa každý víkend chodil pozerať.

Tréner Hapal: S Hertou komunikujeme

Účasť viacerých hviezd na júnových ME v Poľsku do 21 rokov môže byť do poslednej chvíle otázna. TPočas šampionátu totiž nie je asociačný termín a kluby nemajú povinosť pustiť svojho hráča na toto podujatie. Týka sa to všetkých hráčov, ktorí by sa mali predstaviť na záverečnom turnaji.

V našom prípade ide najmä o dvojicu, ktorá má.skúseností z pôsobenia na ME vo Francúzsku Ondrej Duda a Milan Škriniar. “Pre Slovnesko je to návrat na tento šampionát po 16 rokoch. Pevne verím, že kluby napokon k tomu pristúpia tak ako hráči, ktorí chcú hrať na ME do 21 rokov,” uviedol kouč nášho národného tímu do 21 rokov Pavel Hapal. A ako je to s účasťou našej spomínanej hviezdnej dvojice? “Problém vidím najmä s účasťou Ondreja Dudu. On sám chce reprezentovať Slovensko na ME do 21 rokov, ale nakoľko mal zdravotné problémy, jeho klub Herta Berlín bude preferovoať, aby sa uzdravil na nasledujúcu sezónu. S Hertou komunikujeme a rovnako aj s hráčom,” povedal na margo situácie okolo Ondraj Dudu, Pavel Hapal, ktorý však verí, že to napokon dobre dopadne. “Skúsenosti z väčšiny klubov sú zatiaľ veľmi pozitívne. Vždy im presne definujeme o čo nám ide, aby mali istotu, že bude o ich hráčov postarané,” dodal Pavel Hapal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalsfz.sk

Diskusia

Podobné články