Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 10 štatistík La Ligy, o ktorých ste zaručene nevedeli

MADRID - Lionel Messi je najlepším strelcom La Ligy, Luis Suaréz má najviac asistencií, Diego Llorente kraľuje počtu obranných zákrokov a Steven N´Zonzi má najlepšiu percentuálnu úspešnosť prihrávok.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Tieto štatistky sú najpopulárnejšie, ale k dispozícií sú aj menej známe informácie zo španielskeho futbalu. Tamojší denník Marca preto vybral desať zaujímavostí tejto sezóny.

Prečítajte si aj: VIDEO Premier League má nového šampióna, rozhodol lavičkový žolík

Messi sa dvakrát trafil často, ale ešte nestrelil hattrick

Argentínčan strelil dva góly počas jedného zápasu počas tohto ročníka už v dvanástich prípadoch, čo je najviac zo všetkých hráčov súťaže, no ešte nezaznamenal hattrick. Posledná sezóna, kedy skončil bez trojgólového zápasu bola 2008/09. Na porovnanie, Cristiano Ronaldo v tomto ročníku strelil dva hattricky.

Rubén Castro dá gól z každej tretej strely

Najlepší strelec Betisu Sevilla je aj najefektívnejším zakončovateľom súťaže. V priemere potrebuje iba tri strely medzi tri žrde na vsietenie presného zásahu. Veterán vyslal doposiaľ do tohto priestoru 36 pokusov a presadil sa jedenásťkrát. Messi uspel v 35 prípadoch zo 72 striel a Ronaldo má bilanciu 20/54.

Luis Suaréz je najčastejšie v ofsajde

Uruguajčanovi sa do pasce zvanej ofsajd podarilo vystaviť už 47-krát. Jeho najbližší rival je útočník Eibaru Sergi Enrich s 35 zápismi. Veľmi blízko je aj Rumun v službách La Corune Florin Andone (32).

Trio MSN trafilo konštrukciu brány 18-krát

Lionel Messi, Luis Suaréz a Neymar si toto číslo spravodlivo podelili, každý do tyčky alebo brvna namieril v šiestich prípadoch. Rovnako je na tom aj Iago Aspas zo Celty Vigo. Gareth Bale (Real Madrid), Aritz Aduriz (Bilbao) a Yannick Ferreira Carrasco (Atlético Madrid) si pripísali takýto zásah v piatich prípadoch.

Prečítajte si aj: V Albánsku sa pokúsili zmanipulovať zápas Partizanu s Kukesi

Ak by sa nepočítali penalty, najlepším španielskym strelcom by bol Morata

Aj keď nehrá tak často, ako by chcel, aj tak strelil útočník Realu Madrid Álvaro Morata už pätnásť gólov. To je pri počet 1254 minút, ktoré odohral, skvelé číslo. Ak by sa nepočítali pokutové kopy, tak by bol najlepším španielskym strelcom a nie na druhom mieste za sedemnásťgólovým Iagom Aspasom, ako to je teraz. Taktiež by bol najlepším klubovým strelcom, pretože Cristiano Ronaldo na svojich 20 zásahov potreboval niekoľko penált. Morata nekopal pokutový kop ani raz.

Lucas Vazquéz a Marc André Ter-Stegen majú na konte najviac víťazstiev

Útočník Realu Vazquéz a brankár Barcelony sú povestným „šťastíčkom“ pre dva najväčšie kluby krajiny. Zatiaľ čo ofenzívny hráč naskočil do 34 zápasov, kedy jeho klub vyhral, nemecký gólman ich nazbieral o niečo menej a síce 34. Najbližšie k nim má z percentuálneho hľadiska Lucas Hernández. Ten odohral za Atlético Madrid trinásť stretnutí, až dvanásťkrát sa tešil z výhru. Podobne je na tom aj obranca Barcelony Samuel Umtiti. Pri 23 štartoch nevyhral iba jediný raz.

Mantovani lídrom medzi hlavičkármi

Obranca nováčika Leganésu Martin Mantovani sa postaral o najviac obranných zákrokov spôsobených hlavou ako akýkoľvek iný hráč súťaže. Dve kolá pred koncom mal 103 úspešných zákrokov, druhý bol Mexičan Diego Reyes z Espanyolu (97) a tretí zadák Eibar Florian Lejuene (93).

Iba traja hráči odohrali plný počet minút

Len trio nastúpilo na každú z 3240 minút, ktoré boli doteraz v 36 zápasoch odohrané. Všetci sú brankári, čo je v podstate aj logické. Ide o Guillermeho Ochou z Granady, Antonia Adána z Betisu a Geronima Rulliho stojaceho v bráne Realu Sociedad. Hráč v poli s najvyšším počtom minút sa volá Gerard Moreno. Je z Espanyolu a odohral ich 3100.

Prečítajte si aj: Barcelona bude čeliť aj odchovancovi rivala: Chcem im dať gól a pomôcť Realu k titulu

Roberto Soriano je najčastejšie striedaným hráčom

Záložník Villarrealu zišiel počas zápasu z ihriska v najviac prípadoch. Dokopy ich bolo až dvadsať, pričom v základe začal 32-krát. Devätnásť ráz nedohral jeho spoluhráč Nicola Sansone a Carrasco z Atlética.

Sansone získal najviac penált

Taliansku útočník vybojoval najviac penált zo všetkých futbalistov v La Lige, dokopy získal štyri. Najbližšie k nemu je Sergio León, ktorý sa postaral o tri. Na druhej strane, najväčšie množstvo spôsobil kapitán Realu Madrid Sergio Ramos a obranca Celty Vigo Facundo Roncaglia. Obaja zhodne po tri.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: marca.com

Diskusia

Podobné články