Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

V prípade Šesták vs. Kostelník padlo rozhodnutie: Disciplinárka trestom nešetrila

BRATISLAVA - Tréner Kostelník sa trestu nevyhol.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Disciplinárna komisia SFZ na svojom štvrtkovom rokovaní rozhodla vo veci verbálneho konfliktu medzi útočníkom Popradu Stanislavom Šestákom a trénerom Jozefom Kostelníkom. Tréner Skalice mal pred semifinálovým zápasom Slovnaft cupu vulgárne urážať samotného hráča a rovnako i jeho rodinu.

Prečítajte si aj: FOTO Škrtel sa zastal Šestáka: Pán Kostelník, vaša kariéra nesiaha jeho kariére ani po členky!

"DK na základe podnetu od klubu FK Poprad (U 775) týkajúceho sa stretnutia 7. kola Slovnaft Cupu medzi MFK Skalica – FK Poprad odohraného dňa 12. 04. 2017 za HNS (verbálne urážlivé prejavy voči hráčovi hostí Stanislavovi Šestákovi pred začiatkom stretnutia) podľa čl. 47/1b DP ukladá disciplinárnu sankciu – finančnú pokutu vo výške 2000 € a zákaz výkonu funkcie na 6 týždňov podľa čl. 47/2b čl. 12/2 čl. 16/1 a čl. 19/1 s prihliadnutím na čl. 36/2a,b,5 DP, od 12.05.2017," informoval Slovenský futbalový zväz na svojom webe.

"Bola to citlivá záležitosť, prostredníctvom médií ostro sledovaná verejnosťou. Preukazovanie skutku bolo náročné, disciplinárna komisia vzala do úvahy všetky známe okolnosti a stanoviská a uložila disciplinárnu sankciu v zmysle disciplinárneho poriadku. Pri ukladaní disciplinárnej sankcie prihliadala aj na predchádzajúce disciplinárne previnenia Jozefa Kostelníka v ostatných rokoch. Hrubé verbálne prejavy nešportovej povahy sa nezhodujú so základnými princípmi futbalu. Charakter a výška disciplinárnej sankcie zodpovedajú važnosti previnenia a preventívnemu účinku," povedal predseda disciplinárnej komisie SFZ Miroslav Vlk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, futbalsfz.sk

Diskusia

Podobné články