Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

PREVIEW LM Juventus môže zažiť týždeň snov, Monaco vsadí na rýchly gól

BRATISLAVA - Juventus môže zažiť týždeň snov, Monaco vsadí na rýchly gól
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti AS Monaco potrebujú na postup do finále Ligy majstrov 2016/2017 pokoriť okrem Juventusu Turín aj históriu. V prvom semifinále prehrali na domácom Štadióne Ľudovíta II. s talianskym majstrom 0:2 a v utorňajšej odvete tak stoja pred náročnou úlohou stať sa prvým tímom, ktorý by v semifinále LM vymazal dvojgólovú stratu z prvého súboja.

Keďže toto ešte nikto doposiaľ nedokázal, odborníci favorizujú práve "starú dámu" na postup do finále, ktoré sa bude hrať v sobotu 3. júna v Cardiffe na Millennium Stadium. Pred týždňom výhru zariadil dvoma gólmi argentínsky útočník Gonzalo Higuain, ktorý sa v play off LM gólovo presadil prvýkrát od roku 2013. Na najlepšej ceste do boja o rekordný dvanásty európsky titul je aj Real Madrid, ktorý v prvom semifinále na Santiago Bernabeu zdolal mestského rivala Atletico 3:0.

Monaco aj Juventus zažívajú výnimočné sezóny. Líder francúzskej Ligue 1 má na dosah zisk domáceho titulu, pred obhajcom Parížom St. Germain má trojbodový náskok a zápas k dobru. Juventus môže tento týždeň vyšperkovať okrem postupu do finále aj ziskom rekordného šiesteho titulu v Serii A v rade.

Prečítajte si aj: VIDEO Chelsea s majstrovským mečbalom: K titulu jej chýba jediná výhra

Zverenci trénera Leonarda Jardima sa na odvetu naladili ligovou výhrou 3:0 v Nancy. Bola už deviata za sebou, čo znamená nový klubový rekord AS. Monačanov už len jeden presný zásah delí od méty 150 gólov v aktuálnom ročníku vo všetkých súťažiach. Na finále LM 2016/2017 ale potrebujú ešte najmenej dva. "Musíme si proti Juventusu stále dôverovať. Aj keď to bude veľmi ťažké. Musíme stále hrať dobrý futbal spôsobom, ktorým vieme. Ak sa nám podarí streliť rýchly gól, možno sa veci zmenia v náš prospech," citovala portugalského kouča agentúra AP. "Kniežatá" sa budú spoliehať na ofenzívne kvality 18-ročného útočníka Kyliana Mbappeho a najlepšieho strelca Radamela Falcaa. V prvom zápase si ale obaja vylámali zuby na skvelom brankárovi "zebier" Gianluigi Buffonovi. Mbappe hral proti Nancy len záverečných desať minút, napriek tomu pripravil tretí gól.

Juventus sa do finále LM môže dostať opäť po roku 2015, keď v ňom prehral s FC Barcelona 1:3. Pred dvojnásobným európskym šampiónom (1985, 1996) je veľmi náročný týždeň, tréner Massimiliano Allegri preto po remíze v derby poznamenal: "Teraz bude najmä dôležité dobre sa zotaviť, načerpať trochu energie. A dobre sa pripraviť na Monaco." V nedeľu 14. mája "Juve" bude hrať v Ríme proti AS v šlágri ligy o titul, hoci sa teoreticky mohlo rozhodnúť už uplynulý víkend. Juventus ale stratil body a AS dobyl San Siro v súboji s AC Miláno (4:1). "Nie je teraz dôležité, že sme prepásli prvú šancu. AS Rím príde až po odvete semifinále. Na tú sa musíme naplno sústrediť," povedal tréner, ktorý si mohol dovoliť luxus v podobe šetrenia viacerých hráčov na utorok.

Aj štatistika je na strane Talianov. Juventus vo vyraďovacej fáze tohto ročníka LM ešte nedostal gól. "Bianconeri" v pohárovej Európe ťahajú šnúru 22 zápasov bez prehry, cez francúzskych súperov sa im podarilo v dvojzápasoch prejsť vo všetkých 11 prípadoch. Juventus sa môže dostať už do jeho deviateho finále EPM, resp. LM. Monaco v Taliansku nikdy nevyhralo (7 zápasov) a nikdy sa mu nepodarilo vyhrať vonku v ani jednom z jeho doterajších troch semifinále európskeho pohára číslo jeden.

Zápas rozhoduje holandský hlavný arbiter Björn Kuipers.

odveta semifinále LM 2016/2017:

Juventus Turín - AS Monaco (utorok 9. mája, 20.45 h)
Rozhoduje: Björn Kuipers (Hol.)
/prvý zápas: 2:0/

predpokladané zostavy:

Juventus: Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič, Khedira - Cuadrado, Dybala, Mandžukič - Higuain

Monaco: Subašič - Dirar, Glik, Jemerson, Sidibe - Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar - Falcao, Mbappe

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články