Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

NAVŠTÍVILI SME: Najväčším zlom na štadiónoch sú páni v zelených uniformách

BRATISLAVA - Navštívili sme finálový zápas Slovenského pohára a prinášame vám trochu iný pohľad na včerajší sviatok futbalu v Poprade, ktorí si viacerí fanúšikovia napokon nútene nemohli vychutnať...
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Včerajší sviatok práce bol aj sviatkom futbalu. V popradskom finále Slovnaft Cupu sa stretlo tohtoročné prekvapenie MFK Skalica a futbalisti bratislavského ŠK Slovan. Belasí ale potvrdili jednoznačne úlohu favorita a Skaličanov porazili rozdielom triedy. Po zápase sa tak oslavovalo na strane Bratislavčanov. Nie všetci fanúšikovia sa ale k oslavám dostali. Na svedomí to má najmä polícia SR, ktorá pred zápasom opäť raz ukázala, ako sa to nemá robiť.

Prečítajte si aj: VIDEO Real, Atlético, Juventus či Monako: Nenechajte si ujsť šlágre, ktoré rozhodnú o finalistoch Ligy majstrov!

Fanúšikovia oboch táborov zvolili na dopravenie sa do dejiska finále rôzne dopravné prostriedky. Slovanisti vypravili viacero klubových autobusov, ďalší fanúšikovia sa vybrali autom či vlakom. Očakávala sa najmä početná skupina z Bratislavy, ktorá sa mala stretnúť na popradskom námestí. V popradskom centre ale vládla dobrá a kľudná atmosféra. Priaznivci bratislavského celku pokojne posedávali v kaviarňach či reštauráciách, kde sa samozrejme, po zákaze od polície SR, nepredávali alkoholické nápoje.

Prečítajte si aj: Skalická spokojnosť aj po prehre, Kostelník: Sme na správnej ceste

I keď bolo na námestí množstvo policajtov a v neďalekých uličkách stáli zaparkované dodávky plné ťažkoodencov, zasiahnuť nemuseli. Oba fanúšikovské tábory sa správali vzorne. Toto sa nám potvrdilo aj po príchode ku štadiónu, kde sa podporovatelia oboch celkov miešali medzi seba a dokonca spolu trávili posledné chvíle pred zápasom pri plechovke piva, ktorú si museli poctivo doniesť z domu. Ani polícia nerobila problémy a nič nenasvedčovalo tomu, čoho sme boli svedkami pri sektore hostí.

Belasí prišli do Popradu v počte asi šesť stoviek. Pred sektorom pre Slovanistov sa tak už 90 minút pred zápasom zhromažďovalo viacero fanúšikovských skupín z Bratislavy a iných častí Slovenska. Neprichádzalo k žiadnym konfliktom a to aj napriek tomu, že to pred sektorom vyzeralo, akoby polícia strážila teroristov. V celom okolí sektoru postávalo niekoľko stoviek ťažkoodencov a nechýbali ani policajti na koňoch. Nezainteresované osoby by si pomysleli, či náhodou pri popradskom štadióne neprebieha prehliadka policajných zložiek SR.

Prečítajte si aj: Slovan potvrdil pozíciu rekordéra: Skalica sa v pohárovom finále nezmohla na gól!

Problémy prišli až pri vstupe na štadión. Za turniketmi čakalo viacerých fanúšikov nepríjemné prekvapenie. Pán, oblečený v civile, si zrejme podľa vlastnej úvahy vyberal fanúšikov, ktorých polícia vyviedla zo štadióna. Takže viacero fanúšikov s platným lístkom na futbal prešlo vstupnými kontrolami, následne prešlo i turniketmi a tu na nich pán v civile ukázal a tým sa ich návšteva popradského finále skončila!

Portálu futbalovysvet.sk sa podarilo skontaktovať s viacerými poškodenými osobami a prinášame vám ich exkluzívne vyjadrenia. "Prišli sme do Popradu autobusom. Po ceste bola skvelá nálada. Všetci sme sa tešili na finále. Polícia s nami necestovala, až kúsok pred Popradom sa k nám pripojilo auto. Všetko prebiehalo kľudne a hladko. Nič nenasvedčovalo tomu, čo sa stalo pred štadiónom. Neprekvapil nás ani veľký počet korytnačiek (ťažkoodencov pozn. redaktora) pred štadiónom. Dopili sme posledné pivá a vydali sa na štadión. Nikto z nás v tom čase určite nebol na mol..."

Prečítajte si aj: Rundič skompletizoval pohárový hetrik: Je jedno, za koho hrám, vždy chcem vyhrať!

"Približne hodinu pred zápasom sme sa vybrali do sektora. Prehliadky prebehli rýchlo a bez nejakých problémov. Po prechode cez turniket na mňa a ďalších chalanov ukázal nejaký pán v rifliach a čiernej mikine prstom a policajti nás zobrali zo štadióna. Vraj sme boli opití. Zaujímavé, že fúkať nám nedali. Iba nás naložili do auta a odviezli na policajnú stanicu. Takto nás zobrali viacerých. Dokonca pána, ktorý prišiel na futbal s manželkou a dvoma deťmi! Rovnako skončil i otec so svojim synom. Bolo nás asi 60. Posadili nás na schody s putami na rukách, niektorých zaviazali o zábradlie. Stále nám nikto nedával fúkať, no všetci sme vraj boli opití na mol a preto nás zobrali. Povedali nám, aby sme boli ticho a nič sa nepýtali. Potom nás presunuli do CPZtiek a postupne vypočúvali. Nás pustili okolo desiatej večer, no niektorí tam strávili i noc."

Po zápase sme sa informovali aj u polície, čo sa vlastne pred zápasom dialo. Odpovedí typu “Neviem“ sme dostali neúrekom aj od tzv. veliteľov zásahu. Napokon sa k nám dostali až oficiálne záznamy od zadržaných osôb, na ktorých sa písalo: "Dňa 1.5.2017 v čase okolo 16:35 (zápas začínal 16:20) sa v Poprade pokúsil pod vplyvom alkoholu zúčastniť na športovom podujatí a to na futbalovom zápase Slovenského pohára a tým sa dopustil priestupku a nakoľko bola dôvodná obava, že v ňom bude pokračovať a bolo nevyhnutne potrebné riadne zistenie a objasnenie veci." Tu sa ale naskytá otázka. Na štadióne bol prísny zákaz predávanie alkoholických nápojov, ako teda fanúšikovia mohli pokračovať v pití alkoholických nápojov po vstupe na štadión?! Pri osobných vstupných prehliadkach sa vyhadzovali akékoľvek nápoje či dokonca jedlo. Fanúšikovia tak boli absolútne bez šance dostať sa k alkoholickým nápojom v areáli štadióna.

Ďalej zostáva otázkou, ako bola u fanúšikov zistená prítomnosť alkoholu bez toho, aby sa podrobili dychovej skúške priamo na mieste. Viacero fanúšikov sa tak namiesto futbalového sviatku dočkalo nepríjemného prekvapenia a krutej facky. Takto sa na Slovensku robí futbal pre fanúšikov a takto sa lákajú na futbal rodiny s deťmi?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články