Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

8 zaujímavostí, ktoré ste o Gigi Buffonovi (možno) nevedeli

BRATISLAVA - Odchytal 1000 profesionálnych zápasov, v talianskej reprezentácii pôsobí už dvadsať rokov a je ikonou turínskeho klubu. Ale aký je najdrahší futbalový brankár sveta mimo trávnik?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pochádza zo športovej rodiny

Narodil sa do športovej rodiny 28. januára 1978. Jeho matka Maria Stella bola diskárkou a otec Adriano vzpieračom. Dve sestry Veronica a Guendalina reprezentovali Taliansko vo volejbale a jeho strýko Dante Masocco bol basketbalovým reprezentantom. K tomu môžeme prirátať, že bratrancom jeho dedka bol legendárny futbalový brankár Milána a talianskej reprezentácie Lorenzo Buffon.

Prečítajte si aj: Schweinsteiger zažil v USA ďalší trapas: Môžu byť zámorskí fans takí ignoranti?

Zbalil českú krásku a ženil sa v Prahe

Od roku 2005 chodil s českou modelkou Alenou Šeredovou, prvou vicemiss ČR z roku 1998, v júni 2011 sa s ňou v Prahe oženil. Po troch rokoch manželstva ale od manželky odišiel kvôli športovej novinárke a televíznej moderátorke Ilarii D´Amicovej.

Syna pomenoval po kamerunskom gólmanovi

Buffon má tri deti. S Alenou Šeredovou synov Louise Thomase a Davida Leeho. S D´Amicovou sa im vo februári 2016 narodil Leopoldo Mattia. Najstaršieho potomka pomenoval po svojom idole, kamerunskom brankárovi Thomasovi N´Konovi.

Bojoval s depresiami

V roku 2013 zverejnil, že počas sezóny 2003/04 bojoval s depresiami. Bolo to krátko potom, čo Juventus prehral finále Ligy majstrov 2003 na penalty. Buffon pravidelne navštevoval psychiatra, ale odmietol brať lieky a nemoc prekonal.

Je známy pre svoju charitatívnu činnosť

Po každom zápase draží podpísanú kapitánsku pásku a peniaze venuje na dobročinné účely. Bol jednou z futbalových hviezd, ktoré sa v roku 2014 zúčastnil charitatívneho Zápasu za mier. V roku 2012 bol zvolený viceprezidentom Talianskej futbalovej asociácie a bolo to vôbec prvýkrát, čo tento post zastával aktívny futbalista.

Považovali ho za fašistu, on len mal "gule"

V sezóne 2000/01, keď chytal za Parmu, rozhodol sa na drese nosiť číslo 88. A bolo z toho veľké haló! Bol obviňovaný z propagácie fašizmu, pretože dve osmičky používajú neonacisti ako zástupný symbol pre písmená HH, alebo smutne známy pozdrav. Buffon sa hájil, že vôbec netušil, čo by mohlo toto číslo znamenať a tvrdil, že predstavuje štyri gule. "A vieme predsa, čo znamená mať gule," vysvetľoval. Okamžite po tom sa rozhodol zmeniť číslo dresu na 77.

Priznal sa, že tipoval

V máji 2006 prepukol v talianskom futbale stávkarský škandál a aj Buffon bol obvinený z nelegálnych stávok na zápasy Serie A. Dokonca to ohrozilo jeho štart na majstrovstvách sveta, ktoré Taliani nakoniec vyhrali. Gólman pri výsluchu priznal, že na zápasy stávkoval, ale len do doby, než to bolo hráčom v roku 2005 zakázané. Po pol roku bol obvinenia zbavený.

V mladosti trápil svojich trénerov a skúšal marihuanu

Vo svojej autobiografii priznal, že ako chlapec vyskúšal drogy a opakovane fajčil marihuanu. Trénerov vraj tiež poriadne trápil. Keď mali hráči prísny zákaz jesť nezdravé veci, dal si veľkú zmrzlinu. Po golfovom ihrisku sa preháňal na golfovom vozíku a taktiež často jazdil na skútri. Samozrejme, bez helmy!

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články