Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

SR 20 premiérovo vo Zvolene, Hapal musel improvizovať s nomináciou

BRATISLAVA - SR 20 premiérovo vo Zvolene proti Maďarom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov sa v stredu na vynovenom štadióne vo Zvolene stretne v prípravnom zápase s rovesníkmi z Maďarska. Pre novo sa tvoriaci tím pôjde o posledný test pred septembrovým štartom novej kvalifikácie ME 2019 hráčov do 21 rokov.

Prečítajte si aj: http://www.futbalovysvet.sk/clanok/28471/video-komu-patri-buducnost-10-hracov-za-ktorych-zaplatia-kluby-100-milionov-libier

SR 20 sa naposledy pred mesiacom stretla doma so Srbskom a uspela 2:0. Tréner Pavel Hapal by rád nadviazal na nastolený trend. Vzhľadom na fakt, že zápas sa nehrá v asociačnom termíne, musel český kouč pracovať s takou skupinou hráčov, ktorých uvoľnili kluby. "Museli sme improvizovať s nomináciou, oba tímy teda nebudú v úplne optimálnom zložení, je to však dobrá príležitosť dať šancu ročníku 1996 a mladším, ktorí majú ďalší zraz naplánovaný až na úvod novej kvalifikácie, teda na jeseň. Chceme sa teraz dobre pripraviť a uspieť v tomto zápase s Maďarskom," citoval oficiálny web SFZ Hapala. V porovnaní s víťazným zápasom so Srbskom absentuje v kádri viacero legionárov, vrátane Lászlóa Bénesa. "Aspoň uvidíme v akcii ďalších adeptov na reprezentačný dres, v kádri sú aj hráči z devätnástky, ktorá hrala Elite Round," dodal.

Z kádra pre zranenie vypadol dodatočne povolaný András Lénárt z FC Videoton a tak ho nahradil Patrik Pinte zo Slovana Bratislava. Slováci hodlajú uspieť. "Snažíme sa hráčom vštepiť štýl hry, ktorým sa chceme prezentovať v kvalifikácii. Preto to budeme ordinovať aj v priateľskom stretnutí, času na prípravu veľa nie je. Máme v mužstve kvalitných hráčov, verím, že si s úlohami poradia," uviedol Hapal.

Zápas sa odohrá na zmodernizovanom štadióne vo Zvolene, bude to vôbec prvý zápas reprezentácie v tomto stredoslovenskom meste. "Chceli sme si vyskúšať prostredie vo Zvolene. Hoci má byť v stredu chladné počasie, verím, že si fanúšikovia nájdu cestu na štadión a my sa im odvďačíme dobrou hrou aj výsledkom," uzavrel.

Výkop zápasu je o 16.30 hod., vstup naň je voľný, rozhoduje slovenské trio Očenáš – Hrmo, D. Hrčka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články