Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

PREVIEW Bale Realu v odvete nepomôže, Líšky chcú ísť do semifinále

BRATISLAVA - Real v odvete proti Bayernu bez Balea, Lewandowski v útoku Bavorov
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Realu Madrid nastúpia na odvetný štvrťfinálový zápas Ligy majstrov 2016/2017 proti Bayernu Mníchov bez Garetha Balea. Waleský krídelník utrpel vo víťaznom úvodnom súboji v Alianz aréne (2:1) svalové zranenie. Ofenzívu nemeckého šampióna vystuží poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý sa zotavil zo zranenia ramena. V druhom utorňajšom dueli s tradičným výkopom o 20.45 h Leicester City privíta Atletico Madrid, úradujúci anglický majster prehral v španielskej metropole 0:1.

Real ťahá v LM dvanásťzápasovú domácu sériu bez prehry a ak ju predĺži, nebude chýbať medzi elitným kvartetom. Kouč "bieleho baletu" Zinedine Zidane nechal v sobotňajšom stretnutí La Ligy na pôde Sportingu Gijon (3:2) odpočívať takmer všetky opory na čele s Cristianom Ronaldom. Zo stabilných členov základnej jedenástky hral od začiatku iba stopér Sergio Ramos, ktorý sa v utorok môže stať štvrtým hráčom Realu so 100 štartmi v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. Pre zranenia budú chýbať stopéri Pepe a Raphael Varane, Balea by mal nahradiť jeden z trojice Marco Asensio, Isco, Lucas Vasquez.

Isco dvoma gólmi rozhodol o triumfe v Gijone. Víťazný strelil v 90. minúte a za svoj výkon si vyslúžil od Zidanea veľkú pochvalu. "Isco odohral skvelé stretnutie a zaslúžil si to. Druhým gólom nám zariadil triumf, bol rozdielový hráč. Madrid je jeho domov, som šťastný aj zaňho, že sa mu to podarilo. Na konci som spokojný s výkonmi všetkých hráčov, Isco dokázal, že je vynikajúci futbalista, ale darilo sa každému. Mierne ma mrzia dva inkasované góly, lebo súper skóroval z jediných dvoch šancí, rezultát je však zaslúžený," zdôraznil francúzsky kouč.

Bayern pred odvetou na Santiago Bernabeu neskladá zbrane. Môže sa stať tretím tímom v histórii LM, ktorý postúpi do semifinále napriek domácej prehre v úvodnom zápase. V bundesligovej generálke na Real remizoval v Leverkusene s Bayerom 0:0, hoci od 60. minúty hral v početnej výhode. "Hrali sme s veľkou intenzitou a vypracovali sme si mnoho vyložených príležitosti, no doplatili sme na jalovú koncovku. Pevne verím, že v Madride dokážeme streliť góly. Bude to veľký zápas, možno najdôležitejší v celej sezóne," povedal tréner Bayernu Carlo Ancelotti, ktorý dúfa, že bude mať k dispozícii Lewandowského i stopérov Matsa Hummelsa a Jeromea Boatenga. Pre trest za červenú kartu nenastúpi Javi Martinez.

Lewandowski v nedeľu už trénoval s celým tímom. "Cítim sa dobre a som veľmi rád, že som sa mohol zapojiť do tréningového procesu. Všetko je v poriadku," uviedol pre agentúru DPA útočník, ktorý v tejto bundesligovej sezóne dosiahol 26 gólov a je na čele tabuľky strelcov spoločne s Pierreom-Emerickom Aubameyangom z Borussie Dortmund. V LM skóroval sedemkrát. V prvom štvrťfinálovom zápase Bayernu citeľne chýbal, Thomas Müller bol na hrote útoku nevýrazný. "Lewandowski je náš kľúčový hráč, jeho góly budeme proti Realu veľmi potrebovať. Nie sme v pozícii favoritov, no je v našich silách zvíťaziť a šiestykrát za sebou postúpiť do semifinále. Veríme si," neskrýval pred odletom do Madridu optimizmus kapitán bavorského tímu Phillip Lahm.

Dramatickú zápletku sľubuje odveta na King Power Stadium. Leicester v osemfinále prešiel cez Sevillu, teraz túži vyradiť vlaňajšieho finalistu LM. Kormidelník Atletica Diego Simeone si uvedomuje, že to pre jeho zverencov v Anglicku nebude žiadna prechádzka. "Sme v miernej výhode, no o postup budeme ešte musieť tuho bojovať. Všetci vieme, akú silu majú anglické tímy a najmä Leicester v domácom prostredí. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila Sevilla. Všetko je otvorené," prízvukoval Simeone. Atletico si v sobotu v domácej súťaži poradilo s Osasunou Pamplona 3:0. "Je dobré, že sme sa pred náročným duelom v Leicestri naladili víťazstvom. Dal som šancu viacerým, ktorí pravidelne nehrávajú, a nesklamali ma, či už to boli Gaitan, Gimenez alebo Thomas," dodal Simeone.

Leicester v Premier League neudržal náskok 2:0 na pôde Crystalu Palace a remizoval 2:2. "Škoda, že sme inkasovali dva zlepené góly. Každý bod z ihriska súpera sa však ráta. Bol to pre nás náročný týždeň, veľa sme cestovali. Teraz sa musíme plne skoncentrovať na utorňajšiu štvrťfinálovú odvetu s Atleticom. Máme veľkú šancu napísať klubovú históriu," poznamenal obranca "líšok" Danny Simpson. Pre kartový trest bude trénerovi Craigovi Shakespearovi chýbať stopér Robert Huth, nahradiť by ho mal Wes Morgan.

odvetné štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov 2016/2017, UTOROK 18. apríla, 20.45 h:

Real Madrid - Bayern Mníchov /rozhoduje: Viktor Kassai (Maď.)/

predpokladané zostavy:

Real: Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Asensio, Benzema, Ronaldo

Bayern: Neuer - Lahm, Hummels, Boateng, Alaba - Alonso, Vidal - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski
/prvý zápas: 2:1/

Leicester City - Atletico Madrid /rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)/

predpokladané zostavy:

Leicester: Schmeichel - Simpson, Benalouane, Morgan, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton - Vardy, King

Atletico: Oblak - Juanfran, Savič, Godin, Filipe Luis - Niguez, Gabi, Koke, Carrasco - Torres, Griezmann
/prvý zápas: 0:1/

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články