Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Ancelotti v šlágri gigantov proti trojzáprahu BBC, ktorý doviedol k trofeji, Atlético s jasným cieľom

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid nastúpia v stredu v šlágri štvrťfinálového programu Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov so snahou zopakovať výsledok spred troch rokov. V semifinálovej odvete sezóny 2013/14 triumfoval kráľovský veľkoklub na nemeckej pôde presvedčivo 4:0 a rivalovi uštedril najvyššiu domácu prehru v európskych súťažiach.
Zdroj: koláž fs
Zdieľajte:

Real vtedy trénoval Carlo Ancelotti, ktorý aktuálne v pozícii hlavného kouča vedie práve Bayern. Taliansky kormidelník chce využiť všetky poznatky o svojich bývalých zverencoch tak, aby v dvojzápase vystavil obhajcovi trofeje stopku. "Žreb nám prisúdil súpera z kategórie najsilnejších. Real je svetová extratrieda, držiteľ mnohých trofejí. Rešpektujeme silu a kvalitu súpera, ale zároveň máme vieru vo vlastné schopnosti. V dvojzápase rozhodnú detaily, budeme to my, kto sa bude snažiť urobiť menej chýb. Berieme len postup. Na prvý súboj sa už veľmi tešíme aj kvôli našim fanúšikom, pre ktorých to bude športový sviatok," vravel Ancelotti pred stredajším súbojom v Allianz Aréne.

Bayern zabudol na bundesligovú prehru v Hoffenheime a na duel proti Realu sa naladil výhrou nad Borussiou Dortmund, ktorú cez víkend zdolal presvedčivo 4:1. Bavori si upevnili prvú pozíciu v tabuľke domácej súťaže a pevne kráčajú za ziskom ďalšieho titulu. Zároveň veľmi túžia po úspechu na európskej top scéne, ktorý sa im už niekoľko rokov nedarí dosiahnuť. V úvodnom súboji by mali nastúpiť v plnej sile. Aj s brankárom Manuelom Neuerom, ktorý pauzoval dva týždne pre menšiu operáciu prsta na nohe. K dispozícii by mal byť aj najlepší strelec klubu Robert Lewandowski. Poľský kanonier, ktorý s 25 gólmi kraľuje poradiu top zakončovateľov Bundesligy, vynechal pondelkový tréning pre zranenie ramena. Do stredy však bude podľa lekárov v poriadku. V sobotu strelil Borussii dva góly. "Stretnú sa dva elitné európske kluby. Očakávania sú veľké, ale také je aj naše sebavedomie. Vieme, čoho sme schopní a to chceme ukázať aj na ihrisku," tvrdí Lewandowski, ktorý vo ôsmich zápasoch LM 2016/17 doteraz zaznamenal sedem gólov. Jediným absentérom v tíme Bayernu bude stopér Mats Hummels, nemecký reprezentant má zranený členok.

Jedenásťnásobný európsky šampión z Madridu síce vyhral v Mníchove pred troma rokmi, ale v Nemecku sa mu celkovo nedarí. Z 30 zápasov tam dokázal uspieť len štyrikrát. Rovnako ako Bayern, aj Real vedie poradie domácej súťaže. V sobotu síce stratil body po remíze v mestskom derby proti Atléticu, ale mrzieť ho to príliš nemuselo, keďže jeho najväčší konkurent FC Barcelona zaváhal v Málage. Trénerovi Zinedinemu Zidanovi urobilo vrásky na čele zranenie Pepeho. Portugalský stopér krátko po tom, ako proti Atléticu hlavičkou otvoril skóre, utrpel zlomeninu dvoch rebier a jeho štart v stredajšom súboji je vylúčený. Zdravotné problémy má aj jeho kolega zo stredu obrany Raphaël Varane, francúzskeho reprezentanta trápi svalové zranenie. V útoku sa bude Zidane spoliehať najmä na trojicu Gareth Bale, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo. Ofenzívny trojzáprah, známy pod skratkou BBC, mal v uplynulej sezóne na svedomí 70 percent všetkých gólov Realu (83 z 119). V aktuálnom ročníku je to zatiaľ len 39 percent (52 z 132), ale Zidane verí, že jeho útočné opory sa chytia v pravý čas. "Možno nám ich góly trochu chýbajú, ale na druhej strane skórujú iní hráči. Vždy je to o celom mužstve. Napriek tomu verím, že od nich môžeme očakávať dôležité góly. Veľkí hráči skórujú vo veľkých zápasoch," uviedol Zidane. Fanúšikovia budú očakávať presné zásahy najmä od Ronalda, Portugalčan ich v LM v tejto sezóne strelil zatiaľ len dva. "Je jedno kto dá gól, hlavné bude, aby sme v prvom zápase uhrali taký výsledok, ktorý nám dá postupové šance do odvety. Bude to veľmi náročné, čaká nás silný súper," vravel Ronaldo.

Piate vzájomné stretnutie odohrajú proti sebe Atlético Madrid a Leicester City, ktorí tvoria ďalšiu štvrťfinálovú dvojicu. Španielsky klub proti úradujúcemu anglickému šampiónovi ešte neprehral (3-1-0) a v tejto tradícii bude chcieť pokračovať aj v stredu večer v domácich podmienkach. Atlético počas víkendu vybojovalo cenný bod v derby proti Realu a v tabuľke si drží tretie miesto. "Čaká nás mužstvo, ktoré hrá v Lige majstrov lepšie ako v domácej súťaži. A takí súperi sú vždy veľmi nebezpeční. Chceme hrať pozorne v obrane a Leicester zaskočiť rýchlym gólom. Odveta u súpera bude náročná, preto doma musíme predviesť čo najlepší výkon," burcoval tréner Atlética Diego Simeone.

Leicester v osemfinále vyradil FC Sevilla a od roku 2013 je prvý nováčik, ktorý postúpil medzi elitnú osmičku súťaže. Craig Shakespeare, ktorý na lavičke City nahradil strojcu minulosezónneho majstrovského úspechu Claudia Ranieriho, nenechal nič na náhodu a vo víkendom zápase na ihrisku Evertonu nechal pred súbojom v Madride oddychovať viaceré opory. "Všetku svoju pozornosť upierame na Ligu majstrov. Chceme ísť čo najďalej, teraz k tomu potrebujeme vyradiť Atlético. Súper má bohaté skúsenosti z európskych súťaži, ale my nemáme čo stratiť. Dôležité bude uhrať dobrý výsledok pred domácou odvetou," uviedol Shakespeare.

Prvé zápasy štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017, STREDA 12. apríla:

Atlético Madrid - Leicester City /rozhoduje: Jonas Eriksson (Švéd.)/
Bayern Mníchov - Real Madrid /rozhoduje: Nicola Rizzoli (Tal.)/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články