Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO V Dortmunde vybuchli nálože pri tímovom autobuse Borussie! Zápas odložili

DORTMUND - Obranca Marc Bartra skončil v nemocnici.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 medzi Borussiou Dortmund a AS Monako sa odohrá v náhradnom termín v stredu 12. apríla o 18.45 h. Krátko pred pôvodne plánovaným utorňajším výkopom (20.45) vybuchli v nemeckom meste neďaleko autobusu hostiteľského tímu tri nálože. O pol deviatej večer sa kompetentní rozhodli zápas odložiť. Futbalisti Monaka absolvovali večer v Signal Iduna Parku tréning pod umelým osvetlením, o 21.30 h už na tribúnach neboli ľudia. Borussia zrušila stredajší otvorený tréning.

Prečítajte si aj: Neymar spoznal svoj trest: Sarkastický potlesk smerom k arbitrovi ho pripravil o El Clásico!

Nemecká polícia vyšetruje okolnosti, ktoré viedli k explóziám. Zapojila dron, skúma, či sa v okolí nenachádzajú ďalšie výbušniny. Objavila podozrivý predmet, neprezradila však o ňom podrobnosti. "Podľa prvých poznatkov išlo o útok silnými trhavinami. Mohli byť ukryté v kroví pri parkovisku. Naďalej skúmame pozadie tohto činu," uviedli vyšetrovatelia. Výbuchy poškodili podľa informácií prvého programu verejnoprávnej nemeckej televízie ARD tímový autobus na dvoch miestach. Vozidlo smerovalo z hotela na štadión, na palube boli hráči i realizačný tím. Tí zamierili do svojich domovov.

Nemecká polícia, prostredníctvom svojho účtu na Twitteri, poďakovala všetkým fanúšikom za bezproblémové vyprázdnenie štadióna a uistila ich, že jednotky budú pracovať celú noc v snahe nájsť prípadných páchateľov.

Dortmundský klub potvrdil na svojom oficiálnom twitteri, že osoba, ktorá utrpela zranenie, je Marc Bartra. Stopéra domácich previezli do nemocnice. Podľa španielskeho El Partidazo, ktorý citoval hráčovu matku, je Bartra v nemocnici v stabilizovanom stave a utrpel ľahšie poranenie ruky od črepín skla z okna autobusu.

Borussia ďalej ubezpečila, že divákom na štadióne ani v jeho okolí nehrozí nebezpečenstvo a vyzvala ich na zachovanie pokoja a zotrvanie na tribúnach. Fanúšikovia hostí na znak spolupatričnosti skandovali názov domáceho klubu.

Svojho bývalého hráča podporila na Twitteri aj FC Barcelona. Samozrejme sa pridali aj ďalší, medzi nimi tréner Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti či hráč Schalke 04 Benedikt Höwedes.

"Celé mužstvo je, pochopiteľne, v šoku. Takisto tréner Thomas Tuchel, jedna z explózií bola na jeho strane. Treba sa vynasnažiť nejakým spôsobom to prekonať, v stredu musíme nastúpiť, ale nebude to jednoduché. Takéto obrázky nedostane z hlavy. Snáď dokážeme v stredu súperiť," povedal v rozhovore pre televíziu Sky výkonný riaditeľ Borussie Hans-Joachim Watzke.

Nemecký klub v spolupráci s obyvateľmi Dortmundu ponúkajú fanúšikom francúzskeho klubu ubytovanie, aby mohli v meste zotrvať do zajtrajšieho zápasu.

Nemecká tlačová agentúra DPA informovala, že zatiaľ nemá dôkazy o tom, že by sa jednalo o teroristický útok. Chvíle hrôzy popísal aj gólman Roman Bürki, ktorý v autobuse sedel. "Sedel som v zadnom rade spoločne s Marcom. Autobus zatočil na hlavnú cestu, keď nastala explózia. Ľahli sme si na podlahu, nevedeli sme, čo bude nasledovať," citoval švajčiarsky denník Blick brankára Borussie.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR, twitter.com

Diskusia

Podobné články