Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Stará dáma si trúfa na Barcelonu, Dortmund pozná kľúč k úspechu na postup cez Monaco!

BRATISLAVA - Juventus vo štvrťfinále aj s Mandžukičom, FC Barcelona bez Busquetsa
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Juventusu Turín chcú v úvodnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov 2016/2017 proti FC Barcelona odplatiť súperovi prehru z berlínskeho finále z roku 2015. Tréner Massimiliano Allegri bude mať už k dispozícii aj chorvátskeho útočníka Maria Mandžukiča, ktorý sa zotavil zo zranenia kolena. Katalánci nastúpia bez suspendovaného stredopoliara Sergia Busquetsa. V druhom utorňajšom súboji s tradičným výkopom o 20.45 h privíta Borussia Dortmund lídra francúzskej Ligue 1 AS Monaco.

Prečítajte si aj: Mendilibar bude trénerom Eibaru aj v budúcej sezóne: Je najlepší

Juventus ťahá v európskych klubových súťažiach 21-zápasovú domácu sériu bez prehry. Kolumbijský reprezentant Juan Cuadrado tvrdí, že ak chce "stará dáma" zdolať Barcelonu, musí podať 105-percentný výkon. "Barcelona disponuje skvelým útočným trojzáprahom. Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar sú veľkí šampióni. To isté však platí aj o našich zakončovateľoch Gonzalovi Higuainovi, Mariovi Mandžukičovi a Paulovi Dybalovi. Ak chceme zvíťaziť a utvoriť si dobrú pozíciu pred odvetou, musíme sa vyvarovať chýb, využívať voľné priestory a premieňať šance. Barcelona v sobotu prehrala v Malage, no Liga majstrov je niečo úplne iné ako domáca súťaž. Musíme sa sústrediť predovšetkým na seba. Bude to pre nás ako finále. Máme obrovskú motiváciu, veď nastúpime pred vlastnými fanúšikmi, ktorí nám v takýchto zápasoch dokážu vždy pomôcť a vybičovať nás k maximálnemu výkonu," uviedol Cuadrado pre oficiálnu klubovú stránku Juventusu.

Taliansky majster pokoril v generálke na LM Chievo Verona 2:0 dvoma gólmi Higuaina. "Víťazstvo nám zvýšilo sebavedomie, dobre však vieme, že v utorok nás čaká súper z iného súdka. Obaja bojujeme na troch rôznych frontoch. Nie je veľa tímov, ktoré môžu získať titul, vyhrať domáci pohár i triumfovať v Lige majstrov," zdôraznil argentínsky kanonier. Špeciálnu príchuť bude mať zápas pre brazílskeho obrancu Daniho Alvesa, ktorý sa pred dvoma rokmi tešil zo zisku cennej trofeje ešte ako hráč Barcelony.

Zverencom trénera Luisa Enriqueho sa v osemfinále proti Parížu St. Germain podaril husársky kúsok. V Parku princov prehrali 0:4, no v odvete na Camp Nou zvíťazili vďaka skvelému finišu 6:1 a postúpili medzi elitnú osmičku. Úvodný štvrťfinálový duel bude pískať Poliak Szymon Marciniak, ktorý viedol ako hlavný arbiter zápas vo francúzskej metropole. "Pevne verím, že sa nezopakuje scenár z Paríža. Musíme čo najskôr hodiť za hlavu sobotňajšiu prehru 0:2 s Malagou, ktorá nám skomplikovala cestu za obhajobou španielskeho titulu a dobre sa mentálne pripraviť na Juventus," prízvukoval kapitán "Barcy" Andres Iniesta. Enrique mal po prehre v Andalúzii ťažké srdce na rozhodcov, vytočila ho najmä červená karta pre Neymara. "Je zvláštne, že naše mužstvo, ktoré sa neprezentuje často tvrdými faulmi, trestajú toľkými kartami. Hráči súpera nás okopávajú celý čas a nedostanú ich. Už sme si však zvykli," citovala Enriqueho agentúra DPA.

Prečítajte si aj: Bauza sa na lavičke Argentíny dlho neohrial, nahradí ho tréner Sevilly?

Borussia Dortmund si proti Monacu chce napraviť chuť po prehre 1:4 v bundesligovom šlágri na pôde Bayernu Mníchov. "Musíme podať diametrálne odlišný výkon ako v Allianz aréne, kde sme hrali odovzdane. Po desiatich minútach sme prehrávali 0:2 a hoci sa nám do prestávky podarilo znížiť, po zmene strán sme ešte dvakrát inkasovali. Dúfam, že proti Monacu budem môcť počítať nielen s Julianom Weiglom a Šindžim Kagawom, ale i s Lukasom Piszczekom, ktorého som v sobotu radšej nechal odpočívať. Nebol totiž stopercentne fit. V obrane musíme byť veľmi ostražití, pretože Monaco má údernú ofenzívu a strieľa veľa gólov," uviedol tréner vestfálskeho tímu Thomas Tuchel.

Monacu bude chýbať suspendovaný Thiemue Bakayoko. "Kniežatá" v osemfinále vyradili Manchester City a aj proti Borussii chcú predviesť ofenzívny futbal, ktorý ich zdobí počas celej sezóny. V útoku sa tréner Leonardo Jardim opäť bude spoliehať na talentovaného 18-ročného Kyliana Mbappeho. V tejto sezóne strelil za Monaco vo všetkých súťažiach už 19 gólov a pridal 11 asistencií. O jeho služby majú záujem Barcelona i Real Madrid. "Je obdivuhodné, ako sa Kylian napriek svojmu mladému veku dokáže vyrovnať s tlakom. Pôsobí ako vyzretý hráč, čo je vidno aj z rozhovorov, ktoré dáva pre médiá. Má všetky predpoklady, aby sa ešte ďalej zlepšoval a udržiaval si vysokú úroveň," vystrúhal Jardim Mbappemu kompliment.

úvodné štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov 2016/2017, UTOROK 11. apríla:
Juventus Turín - FC Barcelona /rozhoduje: Szymon Marciniak (Poľ.)/
Borussia Dortmund - AS Monaco /rozhoduje: Daniele Orsato (Tal.)/

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články