Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Moment, ktorý šokoval futbalový svet: Tichý džentlmen knokautoval súpera, čo stálo za skratom Zidana?

BRATISLAVA - Dnešný magazín Návrat sa pozrie na jeden z najslávnejších momentov svetových šampionátov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Pred viac ako desiatimi rokmi sa vo finále MS 2006 v Nemecku rozlúčila s futbalom francúzska legenda a súčasný lodivod Realu Madrid Zinedine Zidane. Jeho posledný zápas bolo práve berlínske finále tohto svetového šampionátu.

Stav zápasu bol vyrovnaný. Na úvodný gól Zidana z pokutového kopu odpovedal Talian Marco Materazzi, keď sa presadil hlavou. Zápas tak šiel do predĺženia.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Trnava medzi európskymi gigantmi: Po najlepšom zápase histórie vzdal Spartaku hold slávny Ajax!

V 110. minúte zápasu ale prišiel moment, ktorý šokoval celý futbalový svet. Vypredaný berlínsky štadión aj diváci pri televíznych obrazovkách boli najprv svedkami slovnej výmeny oboch úspešných strelcov. Potom sa ale legendárny kapitán Francúzska pozastavil, otočil a ikonickou hlavičkou poslal talianskeho stredopoliara Marca Materazziho k zemi. Rozhodca mu za šokujúci zákrok okamžite udelil červenú kartu.

Čo šokujúcemu momentu predchádzalo

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Bazilejský zázrak: Keď bratislavský Slovan obral o cennú trofej slávnu Barcelonu!

Po zápase sa vyrojilo množstvo správ o tom, čo tento konflikt vyvolalo. Obaja kohúti si prostredníctvom médií posielali nepekné odkazy a hádzali vinu na toho druhého. Až po pár rokoch, keď vášne utíchli, priznal Materazzi, že Zidana vyprovokoval nepeknými slovami: "Ak by ste navštívili futbalové zápasy na okrajoch mesta ako Neapol, Rím, Miláno či Turín, počuli by ste ešte horšie veci ako som povedal Zidanovi. To, čo som povedal, nebolo pekné, no neviem či reakcia bola oprávnená."

Viacero médií prišlo s informáciami, že taliansky stredopoliar hrubo urážal mamu francúzskej futbalovej ikony. "To ma hnevalo najviac. Fanúšikovia i novinári si mysleli, že som mu urážal matku. To by som si nikdy nedovolil! Sám som svoju stratil," dodala obeť legendárnej hlavičky.

Na svoju obranu ale Talian pridal, že ho Zidane takisto provokoval: "Chytil som ho za dres. Povedal mi, že ak chcem jeho dres, dá mi ho po zápase. Na fotkách je vidno, že spolu komunikujeme. Povedal som mu, aby zopakoval svoje slová. Na tretíkrát som mu odpovedal po svojom, lebo som vedel, že si zo mňa robí žarty."

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Historická eufória v Trnave: Púchovský Matador šokoval superhviezdy z Barcelony!

"Popravde, hrali sme obaja rovnaký zápas. Obaja sme skórovali, no on bol svetovým šampiónom a ja som bol nikto - nedosahoval som jeho úrovne. Preto som tak zareagoval na jeho zosmiešňovanie. Takú reakciu som ale nečakal," dodal Materazzi.

Bývalý francúzsky stredopoliar sa samozrejme ospravedlnil, no dodal, že svoj čin neľutuje, nakoľko považoval svoju reakciu primeranú Materazziho slovám.

Zidane sa pred šampionátom vrátil do reprezentácie aby pomohol Les Blues v kvalifikácii. Aj napriek pokročilému veku bol pevnou súčasťou francúzskeho mužstva a stal sa tímovým talizmanom.

Po zákroku na Materazziho ale prišlo logické vylúčenie a následne i prehra Francúzska v penaltovom rozstrele. Zároveň to bol pre ikonu svetového futbalu posledný zápas aktívnej hráčskej kariéry. Zizu aktuálne pôsobí na lavičke Realu Madrid, Materazzi je trénerom klubu najvyššej indickej súťaže Chennaiyin.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články