Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Barcelona prepisuje históriu španielskeho futbalu: Toto sa nikomu nepodarilo 46 rokov!

BARCELONA - Rozhodcovia sa v prospech Barcelony rozhodne neboja ukázať na biely bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Od začiatku minulej sezóny odpískali rozhodcovia v španielskej La Lige 23 pokutových kopov v prospech FC Barcelona. Z toľkých penált sa v elitných európskych ligách neradoval žiaden iný klub. Najbližšie je turínsky FC s dvadsiatimi jedenástkami, Real Madrid ich kopal štrnásť, mníchovský Bayern dvanásť, Chelsea a mestský rival Atletico osem a Manchester United len päť.

Prečítajte si aj: Sľuboval každý, no nepomohol nik: Zdrvený brazílsky tím sa pomoci dočkal od jediného európskeho klubu!

Barcelona navyše prepisuje modernú históriu španielskeho futbalu aj v ďalšej štatistike. Prvýkrát od roku 1971 sa stalo, že po 28 kolách nebola proti jednému tímu nariadená ani jedna penalta a zároveň hráč tohto klubu nevidel ani jednu červenú kartu. Posledným vylúčeným hráčom bol v októbri 2015 proti Eibaru Javier Mascherano.

Za posledné dve sezóny sa proti Barcelone kopala jediná penalta, vo februári 2016 v prospech Celty Vigo. Oproti 23 nariadeným pre hráčov "blaugranas" ide o skvelé číslo. Priemerný počet žltých kariet hráčov FCB na jeden zápas je len 1,8.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články