Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Najemotívnejšie striedanie v histórii: Štadión v slzách, zimomriavky neobídu ani vás!

DORTMUND - Podolski skončil v reprezentácii krásnym gólom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nemecký futbalista Lucas Podolski sa rozlúčil s reprezentačnou kariérou najlepším možným spôsobom. V stredajšom prípravnom stretnutí rozhodol gólom o víťazstve svojho tímu nad Anglickom 1:0.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Poldi definitívne ukončil kapitolu Nationalelf: Uznanie od spoluhráčov i ministerstva

Útočník Galatasarayu Istanbul sa lúčil s národným tímom po trinástich rokoch, na svoj záverečný 130. zápas v nemeckých farbách nastúpil ako kapitán "Nationalelf". Viac štartov v reprezentácii má len Miroslav Klose (137) a Lothar Matthäus (150). Jeho chvíľa prišla v 69. minúte, keď ľavačkou z viac ako dvadsiatich metrov nechytateľne namieril do horného rohu bránky Joa Harta. "Bol to ako film. Vyhrali sme 1:0 a ja som skóroval. Vedel som, že mám ľavačku pravdepodobne obdarenú Bohom alebo niekým tam hore, vždy sa na ňu môžem spoľahnúť. Som hrdý na predchádzajúcich trinásť rokov," povedal po zápase Podolski.

Tridsaťjedenročný futbalista bol stredobodom pozornosti v Dortmunde, fanúšikovia skandovali počas zápasu jeho meno a pri striedaní sa dočkal "standing ovations". A práve v tom momente došlo k najemotívnejšiemu striedaniu v histórii. Z reproduktorov totiž znela pieseň Now We Are Free z filmu Gladiátor. Ľudia na tribúnach sa neubránili slzám, zimomriavky naskakovali aj divákom pri televíznych obrazovkách.

"Pri atmosfére na štadióne ste mohli vidieť spojenie s ľuďmi z Kolína. Minimálne 30-tisíc fanúšikov tu bolo z Kolína. Z toho máte až zimomriavky. Tak viete, kde je váš domov, že ste urobili mnoho dobrého aj mimo ihriska. To ma napĺňa hrdosťou," vyjadril sa k fanúšikom nemecký reprezentant.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články