Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sľuboval každý, no nepomohol nik: Zdrvený brazílsky tím sa pomoci dočkal od jediného európskeho klubu!

CHAPECÓ - November uplynulého roku priniesol obrovskú tragédiu, keď sa zrútilo lietadlo brazílskeho tímu Chapecoense letiace na pohárový duel do Kolumbie. Zo 77 ľudí na palube let smrti prežili len traja hráči, jeden člen realizačného tímu a ďalší dvaja pasažieri.
Zdroj: catholicherald.co.uk
Zdieľajte:

Samozrejme, veľká tragédia nenechala chladným nikoho. Množstvo klubov vyjadrilo veľký súcit a zdrvenému brazílskemu mužstvu ponúklo aj solidárnu pomoc, či už vo forme hráčov, financií, alebo ďalších druhov pomoci. Ale ako sa s odstupom času zdá, skutek utek...

Prečítajte si aj: VIDEO Neskutočné odhodlanie dojalo fanúšikov: Hráč Chapecoense, ktorý prežil leteckú tragédiu, zverejnil zábery z rekonvalescencie

Prezident brazílskeho tímu Plinio David De Nes Filho uviedol pre portál Globo, že napriek tomu, že v médiách boli uvádzané mnohé solidárne ponuky od slávnych európskych klubov, skutočnej pomoci sa Chapecoense dočkalo od jediného európskeho klubu!

"Bola to Barcelona. Ako jediní nám poslali peniaze. Navyše nás pozvali na prestížny letný turnaj o pohár Joana Gampera s tým, že uhradia všetky naše náklady. Sme im vďační, budú to navždy naši blízki priatelia," uviedol Plinio David De Nes Filho.

Prečítajte si aj: VIDEO Chapecoense naspäť na medzinárodnej scéne, víťazstvo v zápase Pohára osloboditeľov

Brazílsky klub opäť ožíva, získal niekoľko hráčov na hosťovanie, niektorých na prestup a už opäť hráva. V pohárovej súťaži Copa Libertadores je po jednej výhre a jednej prehre aktuálne na poslednej štvrtej priečke Skupiny 7.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články