Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

EXKLUZÍVNY rozhovor: Vyspovedali sme fanúšika netradičného klubu!

BRATISLAVA - V našej novej rubrike budeme prinášať exkluzívne rozhovory s futbalovými fanúšikmi, ktorí na československé pomery fandia menej populárnym až pre niekoho neznámym tímom. V premiérovej časti zamierime do Anglicka, konkrétne do mesta Norwich.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Rozhovor začneme základnou otázkou. V Česku a na Slovensku nie je fandenie tímom ako Norwich bežnou vecou, skôr raritnou. Odkedy povzbudzuješ "kanárikov" a prečo si si vybral práve ich?

"Zdravím čitateľov portálu futbalovysvet.sk, ani neviem, ako to začalo, ale ako menší som bol medzi ľuďmi, ktorí fandili len Realu Madrid a Barcelone. Ja som tvoril tretí, samostatný tábor a fandil menším tímom, dodnes milujem ich nasadenie vo veľkých zápasoch. V Španielsku som fandil Las Palmasu, ktorého hráči majú u mňa stále miesto a v Anglicku sú to práve futbalisti Norwichu, ktorí ma zaujali svoju bojovnosťou, podporujem ich asi od roku 2011."

Norwich je typickým anglickým tímom, ktorý pendluje medzi Premier League a Championship. Myslíš si, že tento imidž klubu škodí, alebo prospieva?

''Myslím si, že klubu to zvyšuje morálku, dodá skúsenosti, zážitky a samozrejme prinesie niečo do klubovej kasy. Nemyslím si, že by to klubu v niečom neprospievalo, práve naopak.''

U mnohých fanúšikov si škótsky tréner Alex Neil vytvoril obrovské sympatie a tým pritiahol pozornosť aj k samotnému tímu. Pripájaš sa k tejto skupine aj ty?

''Určite nie. Nesústredím sa na klub ako v minulosti, pretože už dlho som sa klubovým témam nevenoval, ale nemyslím si, že by bol Neil zlým manažérom.''

V aktuálnej tabuľke delí Norwich od barážových miest šesť bodov. Veríš v postup do najvyššej ligy, alebo aspoň do baráže?

''Myslím si, že tento rok nám to neklapne. Chlapci nemajú tento rok úplne stopercentnú sezónu, ale keď sa dostanú do baráže o ligu, budem veľmi rád."

Každý fanúšik má hráčov, ktorí su mu sympatickí a na druhej strane aj nesympatickí. Ako je to u teba?

''Najradšej mám útočníka Kyla Laffertyho, už od jeho príchodu do Norwichu sa mi páči jeho štýl hry. Neobľúbenci? V klube žiadneho nemám, vyložene mi nevadí nikto.''

Máš v pláne niekedy navštíviť Carrow Road, alebo aspoň usporiadať nejaký zraz československých fanúšikov Norwichu?

''Určite by som sa chcel na Norwich pozrieť, a nie raz. Mám v Anglicku nejaké plány, takže by som ich chcel navštevovať pravidelne. Žiadny zraz v pláne nemám, nemyslím si, že je tu toľko priaznivcov Norwichu, ale keby áno, tak prečo nie?"

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články