Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Feyenoord priblížil k titulu kuriózny gól: Pravda je víťaz, technológia neklame

AMSTERDAM - Holandská futbalová liga zažila cez víkend kurióznu situáciu, ktorá výrazne prehovorila do boja o titul.
Zdroj: facebook.com/feyenoord, reprofoto: youtube.com
Zdieľajte:

Odohrala sa v závere nedeľňajšieho šlágra 24. kola medzi prvým Feyenoordom Rotterdam, ktorý privítal tretí PSV Eindhoven, keď si dal brankár hostí vlastný gól. Ten odhalilo až "jastrabie oko".

Prečítajte si aj: FOTO Sú na smiech celému Anglicku: Vandali Crystal Palace si podali autobus súpera, keď v tom...

V 82. minúte prestížneho duelu stav bol vyrovnaný 1:1. Brankár hostí Jeroen Zoet chytil hlavičku Jan-Arieho van der Heijdena. Loptu zastavil na zemi pred bránkovou čiarou, ale sám sedel za ňou a následne si ju pritiahol na hruď. V tom momente rozhodcovi Basovi Nijhuisovi zasvietila signalizácia na hodinkách a ten neváhal. Gól uznal a líder tabuľky tak vyhral 2:1.

Feyenoord sa vďaka kurióznemu momentu priblížil k prvému titulu od roku 1999. Náskok na druhý Ajax Amsterdam zvýšil na päť bodov, tretí PSV stráca už jedenásť a chyba brankára ho môže stáť obhajobu titulu. "Spravil som všetko, čo som mohol, aby som zabránil lopte preťať bránkovú čiaru. Podľa tej technológie však bola o nejaký milimeter za ňou," povedal Zoet.

Protestujúci hráči PSV okamžite po verdikte obkolesili Nijhuisa, no neskôr akceptovali jeho rozhodnutie a povedali, že mali spraviť viac pre to, aby vyhrali duel, ktorý ich mohol zachovať v hre o obhajobu titulu. Zároveň mali aj smolu, pretože v jarnej časti sezóny je rotterdamský štadión De Kuip jediný v holandskej lige, na ktorom je nainštalovaná nová technológia. Pred zimnou prestávkou boli kamery v aréne Ajaxu Amsterdam. Informovala agentúra AP. "Našťastie máme jastrabie oko. Gól je gól, technológia neklame," povedal po zápase Van der Heijden.

"Všetkým prospeje, keď bude futbal čestnejší a verdikty rozhodcov presnejšie. Pravda je víťaz," uviedol hovorca Holandskej futbalovej asociácie Bas Ticheler.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články