Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ani amputovaná noha ho nezastaví: Brankár Chapecoense prezradil odvážne plány

CHAPECO - Pri nehode prišiel o nohu, už plánuje návrat na ihrisko.
Zdroj: twitter.com/thecasualultra
Zdieľajte:

Patril k šťastlivcom, ktorí prežili leteckú katastrofu futbalového klubu Chapecoense. Jackson Follmann síce prišiel o nohu, no môže hovoriť o obrovskom šťastí. Futbal miluje a rozhodne ho neplánuje sledovať len z tribúny. Dvadsaťštyriročný gólman sa chce vrátiť na trávnik.

Prečítajte si aj: Osobnosti stoja za Ranierim a burcujú fanúšikov: Radšej vyhoďte tých dvoch klaunov!

Devätnásť jeho spoluhráčov zahynulo, Follman mal šťastie, prežil. Pomoc lekárov, obrovská vôľa a podpora priateľky Andressy pomohli Jacksonovi k rýchlej rekonvalescencii a už dva mesiace uplynuli od tragickej havárie lietadla sa objavil na štadióne pri prvom zápase znovuzrodeného tímu Chapecoense.

Follmann dostal protézu, učí sa s ňou chodiť a má veľké plány. "Vždy som chcel byť športovec, vždy som chcel chytať za Chapecoense," priznal. A chystá sa vrátiť na trávnik, pričom zvažuje účasť na najväčšom športovom sviatku. "Chcem hrať na paralympiáde," prezradil brazílsky brankár. Hoci mu letecká havária predčasne ukončila futbalovú kariéru, je šťastný, že žije. A už plánuje aj budúcnosť. "Budem sa ženiť, chcem sa vrátiť do normálneho života," dodal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články