Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ako malý od hladu zabíjal holuby prakom: Futbal vám dá iba žiarlivosť, pokrytectvo a falošných kamošov

BARCELONA - Dani Alves vo svojej biografii priznal, že jeho detstvo nebolo jednoduché. Rodák z Juazeira vyrastal v divokej brazískej prírode. Kvôli prežitiu chodili na lov spolu s otcom.
Zdroj: plan.pl
Zdieľajte:

"Používali sme pasce a praky, ktoré sme si sami vyrobili. Ak nebolo nič lepšie, zabíjali sme aj holuby. Mäso sme často upiekli ešte v lese nad ohňom. Na farme som vstával o štvrtej ráno už od šiestich rokov. Robil som aj zberača melónov, citrónov či cibule. Bola to drina, ale nesťažoval som sa. Tam nebol priestor pre plač," opisuje obranca svoje detstvo.

Prečítajte si aj: VIDEO Kto by fanúšikov nahneval viac? Mourinho s Wengerom chystajú prekvapujúcu hráčsku výmenu

Mimo práce hrával futbal a to veľmi dobre. Sevilla ho kúpila z Bahie za milión eur a v španielskej lige sa vypracoval na jedného z najlepších obrancov sveta. Netrvalo dlho a po prestupe do Barcelony vyhral všetko, čo sa na klubovej úrovni vyhrať dá.

V roku 2008 bol jednou z prvých posíl Pepa Guardiolu. Po príchode Mourinha do Realu Madrid sa Brazílčanovi vzájomné derby úplne zhnusili. "Real pod Mourinhom hral nečestnú a zákernú hru. Nevedeli prehrávať."

Futbalista tvrdí, že sláva a peniaze mu umožnili spoznať aj odvrátenú stránku života. "Keď som bol mladší, tak som si nacvičoval rozdávanie autogramov. Sníval som o tom, no napokon som zistil, že to nič neznamená. Sláva je na ho*no. Futbalový život mi priniesol hlavne žiarlivosť, pokrytectvo a falošných kamarátov."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: ABC, thesun.co.uk, sme.sk

Diskusia

Podobné články