Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Rusnák nikam nepôjde robiť dvanásteho hráča: Chcem byť oporou reprezentácie

SALT LAKE - Mladý slovenský reprezentant Albert Rusnák v januári prekvapujúco odmietol ponuky z európskych líg a zamieril do MLS, kde bude hájiť farby klubu Real Salt Lake.
Zdroj: instagram.com/realsaltlake
Zdieľajte:

Amerika dostala prednosť pred AS Rím, Swansea City či FC Watford. "Celé sa to dialo dosť rýchlo, záujem Američanov bol od prvého momentu veľmi konkrétny a ja som cítil, že ma klub veľmi chce. Aj iné ponuky boli zaujímavé, ale uvažoval som tak, že vždy som mal zásadné miesto v mužstve, nikam nepôjdem ako dvanásty hráč. Do MLS nie je ľahké dostať sa, ja mám 22 rokov a som veľmi šťastný, že som v Salt Lake," povedal pre oficiálny web slovenského futbalového zväzu.

Prečítajte si aj: VIDEO Hertha siahala na veľký triumf, faul Pekaríka v posledných sekundách zachránil Bayern!

Šikovný hráč si už zvykol aj na teplo a časový posun. "Zo začiatku ma trápil časový posun a hlavne teplo. Prišiel som z mínusových teplôt na Slovensku do plus 25 stupňov a ten rozdiel bol cítiť. Momentálne sme v druhom kempe v Portlande, kde hráme miniturnaj štyroch mužstiev. Tu som odohral ďalšie dva zápasy a v nich som sa už cítil super. Futbal je tu fyzicky náročný, rýchly, priamočiary. Momentálne sa plne sústredím na futbal, ostatné veci za mňa vybavuje klub."

Rusnák pomohol k postupu dvadsaťjednotky na šampionát v Poľsku, ktorý sa už pomaly blíži. "Skupina je ťažká. Ale každé mužstvo na majstrovstvách Európy má svoje kvality, inak by tam nebolo. Začíname s domácimi Poliakmi, ktorí budú mať obrovskú podporu fanúšikov. Pokračujeme proti Anglicku, v tej krajine som dlhý čas pôsobil, a do tretice narazíme na Švédov, ktorí už majstrovstvá tejto kategórie vyhrali. Každý jeden zápas bude pre nás ako finále, veľmi dôležitý bude vstup do turnaja."

Rusnák si už v novembri vyskúšal aj dres áčka. "S odstupom času si hovorím, že mám určite na viac, ako som v novembri vo Viedni ukázal. Nebol to odo mňa výkon na plnú spokojnosť. Mojím dlhodobým cieľom je stať sa v áčku oporou, ako je to v dvadsaťjednotke," dodal futbalista pre SFZ.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalsfz.sk, netky.sk

Diskusia

Podobné články