Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO 5 bývalých hráčov FC Porto, ktorí po odchode z klubu stoja za nič!

Top
BRATISLAVA - Futebol Clube do Porto je jeden z najslávnejších klubov v Portugalsku. Vyhral množstvo trofejí, patrí medzi špičkové tímy nie len vo svojej rodnej krajine a vychováva talenty pre TOP kluby Európy. No ako vždy a všade ani tu to nie je vždy všetko len ružové...
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

5. Jackson Martínez

Martínez prežil v Porte výbornú časť kariéry, keď v 132 zápasoch nasúkal 92 gólov. Počas sezón, v ktorých kolumbíjsky striker pôsobil u "drakov" (boli tri), bol už mnohokrát spájaný s prestupmi do hviezdnych klubov ako Arsenal, Bayern či Chelsea. Nakoniec ho kúpilo španielske Atlético Madrid za cenu 25 miliónov libier.

Prečítajte si aj: VIDEO Zabudnite na Hazarda, Chelsea má novú hviezdu!

Vo východnej časti Pyrenejského polostrova bol len jednu sezónu, v ktorej za "atlétov" nastúpil pätnásťkrát a strelil iba štyri góly. Aktuálne je hráčom čínskeho giganta Guangzhou Evergrande, ktorý za neho zaplatil 31 miliónov libier. Ani tam to však nie je žiadna sláva. Desať zápasov, štyri góly a ako jediný cudzinec bol vynechaný z klubovej zostavy pre Ázijskú Ligu majstrov.

4. Danilo

Brazílski full-backovia sú vždy hop alebo trop. Pri nákupe takéhoto hráča môžete získať druhého Cafúho, no môžete skončiť aj tak, že máte v tíme Danila.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO 7 hudobných hviezd a tímy, ktorým patrí ich srdce

24-ročný hráč odohral viac než 130 zápasov za Porto, no bol by som veľmi šokovaný, keby také číslo dosiahol aj v Reale Madrid. Ak potrebujete dôkaz, že Danilo je najhorší prestup od čias Juliena Fauberta, pozrite si jeho otrasný výkon v zápase Ligy Majstrov proti Wolfsburgu.

3. Eliaqium Mangala

32 miliónov libier! Za toľko peňazí prišiel Mangala do tímu Citizens. Ale poďme spoločne premýšlať...

25-ročný francúzsky stopér mal rôzne obdobia, no v drese Citizens mal od svojich fantastických výkonov v Porte dosť ďaleko. Manchesterský klub ho kúpil ako vynikajúceho stopéra, no popri Nicolasovi Otamendim pôsobil len ako chodiaca katastrofa.

Prečítajte si aj: Nechýbalo veľa: TOP 4 nedotiahnutých prestupov Premier League počas Deadline Day!

Aktuálne je na hosťovaní vo Valencii, ktorá je v tabuľke La Ligy pätnásta a len štyri body ju delia od pásma zostupu.

2. Anderson

V júli 2007 Manchester United podpísal Andersona a Naniho z Porta, respektíve zo Sportingu Lisabon. Určite to v tej dobe nebola škoda peňazí, no nemôžem sa ubrániť silnému presvedčeniu, že večný talent Anderson bol flop a aj bude.

Prečítajte si aj: ANALÝZA: 8 TOP vecí, ktoré po van Gaalovi ostali v Manchestri a Mourinho na nich môže stavať

Anderson bol v United privítaný ako kráľ, no nikdy neukázal ani náznak jeho formy z čias pôsobenia v FC Porto. A to ani počas celých ôsmich sezón, v ktorých za "červených diablov" odohral 181 duelov. Toto číslo by malo byť poctou pre takého hráča akým je on.

1. Ally Cissokho

A dostali sme sa k číslu jedna. Tento odstavec začnem otázkou. Videli ste niekedy v minulosti hrať Cissokha za Liverpool alebo Aston Villu? Ten chlap hral, ako keby videl loptu po prvýkrát a je jednoznačne najhorším hráčom nášho výberu futbalistov, ktorí po odchode z Porta naozaj stoja za nič.

Prečítajte si aj: TOP 5 hviezd Premier League, ktoré svoj tím ťahajú za úspechom!

Kde bolo, tam bolo, kedysi bol Ally sľubným mladým full-backom a všetok záujem o jeho služby sa rozpútal v roku 2009, keď ho chceli podpísať v AC Miláno, ale aj vo francúzskom Lyone. Napokon bitku vyhrali Francúzi a Portu zaplatili 12 miliónov eur.

Toto letné prestupové obdobie si vydobil hosťovanie v Olympiakose, kam zamieril z Aston Villy. A tak zazvonil zvoniec a Cissokhovej kariéry bol koniec.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články