Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

UEFA rozdeľovala milióny za EURO: Koľko cinklo slovenským klubom?

FRANKFURT NAD MOHANOM - UEFA rozdelila klubom 150 miliónov eur za kvalifikáciu a ME 2016.
Zdroj: TASR - ilustračná
Zdieľajte:

Európska futbalová únia (UEFA) rozdelila klubom 150 miliónov eur za účasť ich hráčov v kvalifikácii a na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy 2016 vo Francúzsku.

Prečítajte si aj: Raymundo Hamšík už má klub, na Neapol ešte musí dorásť: Môže prispieť k historickému postupu

Rozdeľovanie peňazí je v platnosti na základe dohody z roku 2012, kluby dostávajú určité percento z turnajového zisku. Konečná suma sa tvorí podľa počtu hráčov v každom kvalifikačnom zápase a počtu dní na finálovom turnaji. Informovala o tom agentúra DPA.

Európska asociácia klubov (ECA) uviedla, že peniaze rozdelili medzi 641 klubov z 54 asociácií. Za kvalifikačnú časť UEFA vyčlenila 50 miliónov eur, za finálový turnaj dostali kluby dvojnásobok. Takmer tri a pol milióna eur zinkasoval Juventus Turín, čo je najvyššia suma pridelená jednému klubu. Tesne za úradujúcim talianskym majstrom sú tímy z anglickej Premier League: FC Liverpool, Tottenham Hotspur a Manchester United. Celkovo dostali najviac anglické kluby, od UEFA si rozdelili viac ako 38 miliónov eur.

Na Slovensko putovalo bezmála pol milióna eur, UEFA ich rozdelila medzi poltucet klubov. Najviac si prilepšil bratislavský Slovan, ktorému "cinklo" takmer 300-tisíc. Aktuálny líder Fortuna ligy MŠK Žilina zinkasoval 123 945 eur. Nižšie sumy putovali aj do Trnavy, Košíc, Ružomberku a Dunajskej Stredy.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, uefa.com

Diskusia

Podobné články