Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Poriadne drahý prestup: Payet prišiel o slušný balík, fanúšikovia s lákavou ponukou od klubu

LONDÝN - Veľká prestupová sága skončila, Dimitri Payet je oficiálne hráčom Marseille.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zimné prestupové obdobie zaujalo najmä dvoma príbehmi. Tým prvým boli astronomické sumy, ktoré boli za hviezdy ochotné zaplatiť čínske kluby. A druhým bol Dimitri Payet, ktorý po roku a pol v drese West Hamu začal trucovať a chcel si vynútiť prestup späť do Marseille. Dnes tento "boj" vyhral.

Prečítajte si aj: VIDEO Payet je už kolegom Hubočana: Sme z neho veľmi sklamaní, tvrdí šéf Kladivárov

Francúzsky futbalový reprezentant v noci na pondelok skompletizoval svoj návrat do Olympique Marseille, kde podpísal kontrakt na štyri a pol roka. Payet, ktorý odmietol nastúpiť za West Ham a celý január trénoval s mládežníckym tímom, stál francúzsky klub 25 miliónov libier. Nemalú čiastku však musel zaplatiť sám. Londýnskemu klubu musel vrátiť mesačný plat, ktorý činil pól milióna libier.

"Je to veľká obeť, ale o peniaze mi nešlo. Keby to bolo len o peniazoch, bol by som už dávno niekde úplne inde," prezradil anglickému Daily Mail. "Vo West Hame som sa necítil dobre. Nepotrebujem to nejako obhajovať. Zažil som tam skvelý rok, aj keď to neskončilo podľa mojich predstáv. Na fanúšikov "kladivárov" budem mať vždy skvelé spomienky," dodal.

Tí však robia všetko preto, aby na Francúza zabudli. Klub im dokonca ponúkol, že za 25 libier si môžu nechať vymeniť jeho dres za akýkoľvek iný. Payeta nešetril ani Jack Sullivan, syn jedného z majiteľov, ktorý ho na Twitteri v sarkastickom "poďakovaní" prirovnal k hadovi.

Jeho otec bol v oficiálnom vyhlásení zdržanlivejší. "Klub musí vyjadriť svoje sklamanie, že Dimitri Payet nepreukázal rovnaký rešpekt, aký West Ham United a jeho fanúšikovia preukázali jemu. Najmä, keď sme ho minulý rok odmenili lukratívnym kontraktom na päť a pol roka," citovala agentúra AP spolupredsedu WHU Davida Sullivana.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články