Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Čaká nás bitka gigantov: Kto vyhrá najzaujímavejšie derby víkendu?

PARÍŽ - Cez víkend sa hrá mnoho zaujímavých zápasov, no tento zápas je určite jedným z najväčších šlágrov a zaslúži si preto našu osobitnú pozornosť.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Je to tu. V súčasnosti asi najväčšie francúzske derby sa opäť dočká pokračovania v rámci 22. kola Ligue 1. V nedeľu o deviatej hodine zasadne k televízorom minimálne celé Francúzsko a bude sledovať bitku dvoch najlepších tímov krajiny.

Španiel Unai Emery sa chytil žezla v PSG po odchode francúzskej trénerskej legendy Laurenta Blanca veľmi zle. Rozhádzaná forma Parížanov, flop menom Jesé, a hlavne ešte pred príchodom bývalého trénera Seville, Bilbaa a Valencie zatriasla celý kádrom a asi aj celým klubom správa, že odišiel doslova líder Zlatan Ibrahimovič. Mnohí fanúšikovia a experti Emeryho chceli zniesť zo sveta, iní ho povzbudzovali a držali sa názoru, že potrebuje nejaký čas na aklimatizáciu. Tento kalendárny rok ešte tím pod vedením španielského čarodejníka neprehral. A skóre? 16:1. Pred zápasom majú modro-červení trojbodové manko na svojho nedeľnajšieho súpera, no ak by predsa len vyhrali, tak sa dostanú cez druhé Nice veľmi blízko k vrcholu tabuľky.

Monaco využilo trampoty PSG a káder Leonarda Jardima sa vezie na vlne pohody. ''El Tigre'' Radamel Falcao objavil svoju stratenú formu po neúspešných anglických potulkách, opory ako Fabinho, Bernardo Silva, Gabriel Boschilia alebo Kylian Mbappé nesklamali, jednoducho povedané - bezstarostnosť. ''Kniežatá'' majú ten istý rekord ako Parížania, tento kalendárny rok ešte neprehrali. Polovicu svojich bodov Monako získalo na domácej pôde, konkrétne 28 bodov, čo je najviac zo všetkých účastníkov Ligue 1.

Posledný vzájomný zápas sa odohral v minulom roku a Monako doma v auguste vyhralo 3:1. Odvetný šláger môžete sledovať v našom ONLINE PRENOSE.

Najlepší strelci:

Edinson Cavani (PSG) 20 gólov

Radamel Falcao (Monaco) 12 gólov

Budú chýbať:

Serge Aurier (PSG)

Julian Draxler (PSG)

Grzegorz Krychowiak (PSG)

Nabil Dirar (Monaco)

Adama Traoré (Monaco)

Otázny štart:

Jesé (PSG)

Javier Pastore (PSG)

Elderson (Monaco)

Fabinho (Monaco)

ANKETA: Kto ovládne veľký francúzsky šláger

  • PSG

    100%

  • AS Monaco

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články