Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Emotívna spoveď Jacksona Follmana: Ako som prežíval okamihy hrôzy!

CHAPECO - Patril k šťastlivcom, ktorí prežili leteckú katastrofu futbalového klubu Chapecoense. V emotívnej spovedi Jackson Follman priznal, ako prežíval tragickú nehodu.
Zdroj: twitter.com/thecasualultra
Zdieľajte:

Takmer dva mesiace uplynuli od tragickej havárie lietadla, ktoré sa zrútilo na konci novembra v Kolumbii. V troskách zahynulo 71 ľudí, prežilo šesť. Patril medzi nich aj Jackson Follmann, ktorý síce prišiel o nohu, no môže hovoriť o obrovskom šťastí. Ani následky vážneho zranenia mu nezabránili v tom, aby sa prišiel pozrieť na veľký deň pre Chapecoense.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Chapecoense si prevzalo Juhoamerický pohár: Zápas sprevádzali slzy, prvý gól poslali do neba

Počas víkendu totiž jeho tím oslavoval znovuzrodenie, po necelých dvoch mesiacoch sa partia v zelených dresoch zišla na trávniku pri zápase. Z pôvodného tímu zostalo len pár hráčov, zvyšok tvorili miestni mladíci a hráči, ktorých klub získal na hosťovanie.

Emotívnu udalosť umocnil práve Follmann, ktorý bol hlavným hosťom zápasu. S odstupom niekoľko týždňov zaspomínal na okamihy, ktoré mnoho jeho kamarátov stáli život. "Spomínam si, keď zhasli svetlá. Vedel som, že niečo nie je v poriadku. Lietadlo neklesalo, začalo pomaly kĺzať," popisoval. Potom podľa vlastných slov omdlel a na okamih havárie si nespomína.

"Pamätám si prebudenie. Otvoril som oči, bola tma a chladno. Kričal som: ´Pomóc! Ja nechcem zomrieť!´ Kričali aj ďalší, ktorí prežili," popisuje okamihy hrôzy. Potom opäť omdlel a prebudil sa až o štyri dni neskôr v nemocnici. "Moja matka prišla za mnou a hovorila na mňa. Bolo to ťažké. Keď som sa prebudil, plakal som," priznal.

Hoci mu letecká havária predčasne ukončila futbalovú kariéru, je šťastný, že žije. A už plánuje aj budúcnosť. "Budem sa ženiť, chcem sa vrátiť do normálneho života," prezradil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články