Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Kucka verzus Hamšík: Ako vyzeral súboj Slovákov na trávniku?

MILÁNO - Neapol vyhral v Miláne, Hamšík porazil Kucku. My sme sa pozreli detailne na ich pôsobenie v zápase.
Zdroj: acmilan.com/koláž FS
Zdieľajte:

V novom roku sú naďalej stopercentní. Futbalisti SSC Neapol triumfovali v sobotňajšom šlágri talianskej Serie A na ihrisku AC Miláno 2:1. Slovenských fanúšikov zaujímal predovšetkým súboj dvoch reprezentantov. Juraj Kucka odohral celý zápas, Marek Hamšík hral do 74. minúty. Neapol mal skvelý úvod, keď v 9. minúte viedol 2:0. Domácim nepomohol ani gól slovenského stredopoliara, ktorý v 37. minúte znížil.

"Parádne sme vstúpili do zápasu, mohli sme pridať aj ďalší gól. Nestalo sa tak a domáci ešte do prestávky znížili," hodnotil Hamšík pre svoj oficiálny web. Z výhry na ihrisku rivala mal veľkú radosť. "Nakoniec sme duel dotiahli do víťazného konca. Tieto tri body nás stáli veľa síl, ale opäť sme ukázali, aký máme skvelý tím. Sme šťastní, v Miláne sa vyhráva veľmi ťažko. A my sme to dokázali," dodal.

Prečítajte si aj: VIDEO Kuckov gól nestačil: Súboj Slovákov na San Sire pre kapitána SSC

Tri body získal napokon Hamšíkov Neapol, no bol však miláčik fanúšikov "Partenopei" víťazom aj v ďalších štatistikách?

Strely: Kucka 1-0 Hamšík

Domáci súpera na San Sire prestrieľali v pomere 16:9, no priestor troch žrdí trafili viackrát hostia. Jedinú zo štyroch striel rossonieri na bránku, ktorá skončila v sieti, vyslal práve Juraj Kucka. Marek Hamšík, hoci bol opäť oporou svojho tímu, sa k streleckému pokusu včera nedostal.

Dotyky s loptou: Kucka 67-60 Hamšík

Celkovo mali hráči AC o 141 dotykov s loptou viac. Z toho vyplynulo aj vyššie číslo na strane Kucku, ktorý sa lopty dotkol o sedemkrát viac ako jeho reprezentačný kolega, ktorý však záverečnú štvrťhodinu zápasu sledoval len z lavičky náhradníkov.

Prihrávky: Kucka 52-52 Hamšík

Rovnako ako pri dotykoch, aj tu celkovo kraľovali domáci futbalisti. V súboji Slovákov sa zrodila prekvapivá remíza, obaja futbalisti poslali 52 prihrávok, v presnosti bol o kúsok lepší kapitán SSC. Hamšík mal 48 presných prihrávok a úspešnosť 92%, Kucka o jednu menej s percentuálnou úspešnosťou 90%. Autor jediného gólu AC však poslal o jednu "kľúčovú" prihrávku viac ako Hamšík.

Straty lopty: Kucka 3-2 Hamšík

Spolu mali viac ako sto dotykov s loptou a len päťkrát sa stalo, že loptu stratili. Obaja dvakrát stratili loptu v súboji, Kucka navyše v poslednej minúte zápasu nedokázal spracovať prihrávku od spoluhráča.

Mapa pôsobenia

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, grafika: whoscored.com

Diskusia

Podobné články