Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Rooney prekonal bradatý rekord Charltona: Famóznym priamym kopom v posledných sekundách!

STOKE - Wayne Rooney prekonal rekord legendárneho Bobbyho Charltona.
Zdroj: manutd.com
Zdieľajte:

Wayne Rooney, sa stal najlepším kanonierom Manchestru United v klubovej histórii. S 250 gólmi prekonal o jeden presný zásah legendárneho Bobbyho Charltona. O prekonanie rekordu sa postaral gólom v nadstavenom čase na trávniku Stoke City. Manchester United napriek miestami drvivej prevahe dokázal so Stoke iba remizovať 1:1

Prečítajte si aj: Exkluzívne VIDEOPREVIEW: Všetko, čo musíte vedieť pred šlágrom 22. kola Premier League

"Musím sa priznať, že je to divný pocit. Ak mám byť úprimný, bolo by krajšie, ak by to bol víťazný gól. Takže je tam aj sklamanie, že sme nezískali tri body, ale nemožno poprieť, že je to skvelý okamih a obrovská česť pre mňa. Verím však, že som ešte nepovedal posledné slovo a nejaké góly v moje kariére pridám" povedal po zápase Rooney pre klubovú televíziu MUTV. Remízu s nevyspytateľným tímom Stoke City si nakoniec hrdina zápasu cenil. "Vzhľadom na priebeh stretnutia musíme byť s bodom spokojní. Myslím, že nás do ďalšieho priebehu sezóny môže povzbudiť."

"Je to viac ako štyridsať rokov, odkedy som strelil svoj posledný, 249 gól za Manchester United, takže musím priznať, že to bola veľká pocta byť najlepším strelcom klubu. Nie som sklamaný zo straty rekordu. Naopak, som potešený, pretože Wayne si zaslúži svoje miesto v historických knihách," povedal Charlton pre klubový web. "Mal som 35 rokov, keď som skončil. Wayne má len 31, stále je silný a rozhodne ešte nekončí. Jeho rekord asi nikto veľmi dlho neprekoná," dodal.

Rooneyho do Manchestru priviedol Sir Alex Ferguson a svoj debutový gól dal 28. septembra 2004 v Lige majstrov proti Fenerbahce. "Chcem mu pogratulovať k prekonaniu tejto méty. Wayne si rozhodne zaslúži miesto v histórii tohto úžasného klubu a som presvedčený, že pridá ešte veľa ďalších gólov," povedal legendárny manažér "diablov".

Rooney prišiel do Manchestru United v roku 2004 ako osemnásťročná nádej z konkurenčného Evertonu. "Bradatý" rekord Bobbyho Charltona prekonal po dlhých 47 rokoch.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, manutd.com

Diskusia

Podobné články