Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ďalší alkoholový škandál: Za volant si opitý sadol reprezentant zo Slovana

BRATISLAVA - Slovenského futbalového reprezentanta Františka Kubíka zadržala v nedeľu večer policajná hliadka v Bánovciach nad Bebravou pre jazdu pod vplyvom alkoholu.
Zdroj: skslovan.com
Zdieľajte:

Webový portál ŠPORT.sk. uvádza, že hráč Slovana Bratislava mal "nafúkať" 1,49 promile. "Čakáme na potvrdenie tejto informácie. Je nám ľuto vzniknutej situácie a úprimne nás to mrzí. V prípade potvrdenia klub zaujme stanovisko a vyvodí dôsledky voči hráčovi," citoval sport.sk hovorkyňu Slovana Martinu Štefankovú.

Dopravní policajti Krajského družstva cestného dozoru z Trenčína namerali v nedeľu na ceste I/9 v Bánovciach nad Bebravou 27-ročnému Kubíkovi na vozidle BMW X5 pri dychovej skúške 0,71 mg/l (1,48 promile). Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach mala hodnotu 1,46 promile.

"Vodičovi policajti následne v zmysle zákona obmedzili osobnú slobodu. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu v Bánovciach nad Bebravou ho obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a hrozí mu až ročný trest odňatia slobody," dodala krajská policajná hovorkyňa.

V prípade podania odporu zo strany obvineného a jeho obhajcu voči trestnému rozkazu zákonný sudca, ktorému je vec pridelená, vytýči termín hlavného pojednávania. Nie je zákonná lehota dokedy by mal sudca v prípade podania odporu vytýčiť termín pojednávania.

Športový riaditeľ Slovana Richard Trutz na margo celého incidentu uviedol. "Túto informáciu sme sa dozvedeli iba z médií. Nemáme to ešte potvrdené od samotného hráča. Kubík má momentálne vypnutý telefón, ale v priebehu dnešného dňa sa s ním spojíme. Určite budú vyvodené dôsledky, ale ešte je priskoro hovoriť, aké. Je to nepríjemná situácia. Kubík je dôležitý hráč. Uvidíme, ako celú situáciu vyriešime."

Prečítajte si aj: Weiss si stojí za svojím tvrdením: Pravda vyjde najavo

Kubíkov prípad nie je ojedinelý. Jeho súčasný klubový spoluhráč, Holanďan Mitchell Schet ešte ako hráč AS Trenčín vlani 10. mája po majstrovských oslavách havaroval, pričom mal tiež šoférovať pod vplyvom alkoholu. Vedenie AS s ním následne rozviazalo zmluvu.

Otvorená je zatiaľ kauza reprezentanta Vladimíra Weissa, ktorý v októbri počas kontroly dopravnou policajnou hliadkou odmietol dychovú skúšku i následný krvný odber. Futbalista tvrdí, že v danom čase nesedel za volantom auta.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, sport.sk

Diskusia

Podobné články