Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Z príchodu Rusnáka vládne extrémne nadšenie: Toto je hlavný dôvod, prečo odišiel za veľkú mláku

UTAH - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Albert Rusnák posilnil klub zámorskej MLS Real Salt Lake, s ktorým v piatok podpísal viacročný kontrakt.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Po absolvovaní lekárskej prehliadky ho čakala oficiálna prezentácia, kde zapózoval s dresom s číslom 11, ktorý bude v novom tíme nosiť. Rusnák prišiel do USA z holandského FC Groningen. Na novom pôsobisku nahradí 36-ročného Argentínčana Javiera Moralesa, ktorý po desiatich rokoch opúšťa tím a mieri do konkurenčného Dallasu.

Prečítajte si aj: VIDEO Bude sa Hamšík opäť radovať a odčiní Barcelona pohárové zaváhanie? Nenechajte si ujsť TOP šlágre víkendu!

Do prípravy Real Salt Lake sa zapojí hneď po udelení víz. "Sme extrémne nadšení z toho, čo môže Albert priniesť nášmu útoku. Príchod mladého hráča jeho kalibru z Európy je pre náš klub významným krokom. Je produktom Manchestru City, teda jednej z najuznávanejších svetových futbalových akadémií. Ako mladý profesionál výrazne pomohol Groningenu v holandskej Eredivisie a Slovensku na medzinárodnej scéne, čo sú excelentné indikátory, že môže byť rovnako úspešný aj v drese Real Salt Lake," povedal na adresu Rusnáka generálny manažér RSL Craig Waibel.

V súvislosti s Rusnákom sa skloňoval aj záujem AS Rím či anglických klubov Watfordu a Swansea, hráč sa však rozhodol pre pôsobenie za "veľkou mlákou". "Real Salt Lake mal o mňa enormný záujem a to je hlavný dôvod, prečo som sa rozhodol práve pre tento klub. Cítil som, že spomedzi všetkých uchádzačov ma chcú najviac. Vždy som chcel hrať za klub, v ktorom sa budem dobre cítiť. Uvedomujem si, že ma nečaká nič ľahké, no verím vo svoje kvality a dúfam, že ich od prvého dňa ukážem trénerom, spoluhráčom aj fanúšikom," uviedol Rusnák pre klubový web.

Rusnák prestúpil do Groningenu v decembri 2014 z Manchestru City, jeho nový zamestnávateľ ho však následne poslal rozohrať sa na hosťovanie do Cambuuru. Za Groningen odohral spolu 74 zápasov a nastrieľal 12 gólov. V histórii Groningenu bude navždy spojený s predvlaňajším premiérovým triumfom v národnom pohári KNVB Beker. V máji 2015 strelil oba góly finálového zápasu proti Zwolle.

Prečítajte si aj: FOTO Fanúšikovia asi nepochopia: Rusnák si miesto Premier League či Talianska vybral prestup do Ameriky
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články