Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Fanúšikovia asi nepochopia: Rusnák si miesto Premier League či Talianska vybral prestup do Ameriky

GRONINGEN - Slovenský reprezentant Albert Rusnák (22) podľa očakávania odchádza z holandského Groningenu, no svojim výberom asi sklame veľa slovenských fanúšikov.
Zdroj: fcgroningen.nl, twitter.com
Zdieľajte:

Ponuky od Swansea, Watfordu či AS Rím totiž prebila tá zo severoamerickej MLS. Rusnák mladší bude pokračovať vo svojej kariére v klube MLS Real Salt Lake. Informuje o tom web jeho doterajšieho zamestnávateľa FC Groningen.

Prečítajte si aj: Za necelé dve eurá takmer štyritisíc: Skvelé tikety tipérov poriadne zarábali!

Rusnák sa dohodol na podmienkach viacročného kontraktu a lekársku prehliadku v USA absolvuje už dnes. Prestupová suma zatiaľ nebola zverejnená. Podľa twitteru športového žurnalistu Martijna Visschera Rusnák podpísal zmluvu na tri roky.

Košický odchovanec prišiel do Groningenu v decembri 2014. Za FC odohral 74 zápasov a strelil dvanásť gólov. V histórii Groningenu bude navždy spojený s predvlaňajším premiérovým triumfom v národnom pohári KNVB Beker. V máji 2015 strelil oba góly finálového zápasu proti Zwolle.

"Albert k náš prišiel pred dvoma rokmi ako mladík a stal sa z neho kvalitný hráč s ambíciami. Dostal sa do reprezentácie a preňho nastal čas posunúť sa ďalej," uviedol manažér pre technické záležitosti groningenského klubu Peter Jeltema.

Prečítajte si aj: Tipérsky špeciál: Dnes nastúpi Slovan proti nováčikovi KHL, podarí sa mu exotický tím poraziť?

Samotný Rusnák potvrdil zájem známych klubov. "V hre boli AS Rím, FC Watford a najväčší záujem mali vo Swansea. Nakoniec som sa dohodol so Salt Lake, ktorý okolo mňa chce vybudovať mužstvo. S trénerom Realu Jeffom Cassarom sme si od vianoc telefonovali prakticky denne," povedal reprezentant pre denník Šport.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: fcgroningen.nl, twitter.com, denník Šport

Diskusia

Podobné články