Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Revolucionár Klopp: Hráčom zásadne zmenil jedálniček, hviezdy si ju chvália

LIVERPOOL - Za výbornými výsledkami hráčov FC Liverpool stojí aj nutričná špecialistka z Bayernu Mníchov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O ráznych zmenách Pepa Guardiolu, ktorý hviezdam Manchestru City zakázal sladké nápoje a pizzu, sa už dávno vie. Teraz vyšlo najavo, že revolúciu v oblasti stravovania majú za sebou aj v Liverpoole. Jürgen Klopp v lete priviedol z Bayernu Mníchov nutričnú špecialistku Monu Nemmerovú, ktorá zásadne zmenila zavedené poriadky v tíme.

Prečítajte si aj: Čech po 14 rokoch mimo TOP10, lepší je aj neznámy Uganďan

"Jedlo pre hráčov sa líši. Napríklad brankári nebehajú toľko ako záložníci alebo napríklad Brazílčania sú zvyknutí na iný typ raňajok, ako sú napríklad Angličania. Všetko je teda nastavené podľa kultúry či herných postov," povedala Nemmerová. "Máme hráčov, ktorí sa viac zameriavajú na bielkoviny, iní zase na ďalšie zložky stravy," dodáva.

Zmena jedálnička má medzi hráčmi Liverpoolu pozitívne ohlasy. Niektorí dokonca vo voľnom čase prosia Nemmerovú, aby i dala osobné lekcie varenia a mohli si špeciálnu stravu pripraviť aj doma. "Snažíme sa, aby sme pracovali s miestnymi a sezónnymi produktami. Chceme sa totiž zameriavať na normálne potraviny a udržať čo najvyššie nutričné hodnoty," popisuje špecialistka.

Hráči Liverpoolu tak majú pre seba prvotriedne služby. V tréningovom centre majú štyri pokrmy denne. Pokiaľ si však myslíte, že hviezdy "The Reds" chrumkajú počas dňa mrkvu, ste na omyle. Pre Nemmerovú nie je problém hráčom pripraviť obľúbený čokoládový puding. "Musíme do neho použiť ryžové alebo mandľové mlieko, žiadny prášok a predovšetkým kvalitné kakao, ktoré nebude obsahovať cukor," vysvetľuje.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články