Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Bombový útok v Istanbule! Po zápase Besiktasu prišlo pri štadióne k dvom silným explóziám

ISTANBUL - Terčom útoku mal byť policajný autobus.
Zdroj: thesun.co.uk
Zdieľajte:

V blízkosti nového štadióna Vodafone Arena v európskej časti Istanbulu prišlo v sobotu večer asi hodinu po ligovom zápase Besiktas - Bursaspor (2:1) k dvom silným explóziám. Podľa zatiaľ nepotvrdených správ po výbuchoch nasledovala prestrelka z ručných zbraní.

Prečítajte si aj: Zlé správy pre trénera Kozáka: Bero nefiguroval na súpiske Trabzonsporu!

Podľa lokálnych médií terčom útoku bola poriadková polícia, ktorú na štadión a v okolí nasadili kvôli futbalovému zápasu. Podľa najnovších správ však bolo trinásť ľudí zabitých pri výbuchu bomby v blízkosti futbalového štadióna. Tragické úmrtia oznámila turecká bezpečnostná služba. Súkromná televízia NTV, že zranených bolo asi 38 ľudí.

Ako informovala agentúra AP terčom útoku mal byť policajný autobus. "Domnievame sa, že išlo o bombový útok automobilom na stanovisko policajných jednotiek pri východe fanúšikov Bursasporu už po ich odchode. Ešte nemáme informácie o počte obetí. Dúfame, že nebudú žiadne. Terčom bola polícia," citovala štátna tlačová agentúra Anadolu Agency ministra vnútra.

"Bolo to ako v pekle, plamene šľahali až k oblohe. Pil som čaj v kaviarni v blízkosti mešity. Ľudia sa schovávali pod stoly, ženy začali plakať," popisoval výbuch jeden zo svedkov. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Istanbul však tento rok zažil viacero útokov, ktoré turecké úrady pripísali buď extrémistickej organizácii Islamský štát, alebo kurdským povstalcom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články