Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Atlético oživí obrovský kus histórie: Názov nového štadióna vzbudí u skalných sentiment

MADRID - Nový štadión Atletica Madrid ponesie názov Wanda Metropolitano.
Zdroj: clubatleticodemadrid.com
Zdieľajte:

Vedenie Atlética Madrid oznámilo, že nový štadión španielskeho futbalového klubu ponesie názov Wanda Metropolitano. Nový názov arény dnes oznámil prezident klubu Enrique Cerezo.

Prečítajte si aj: Kým on hral šláger Ligy majstrov, zlodeji mu vykradli dom: Hviezde Realu odcudzili peniaze a šperky!

Atlético, ktoré sa po pol storočí vysťahuje zo Štadióna Vicenteho Calderóna, bude v novej aréne hrávať svoje domáce zápasy od nasledujúcej sezóny. Nový stánok s kapacitou 67.000 miest pomenovali po čínskej spoločnosti Wanda Group, ktorá je od minulého roka vlastníkom 20-percentného balíka akcií klubu.

Okrem časti mena čínskej spoločnosti, odkazuje názov aj na pôvodný štadión desaťnásobného španielskeho majstra. Odtiaľ sa Atlético v roku 1966 presťahovalo na štadión Vicenteho Calderóna. "To, že má štadión v názve Metropolitano, je skvelé. Vzbudí to veľa sentimentu vo všetkých, čo majú Atlético v krvi," povedal odchovanec klubu Fernando Torres. "Už čoskoro budem môcť dedovi povedať, že som hral na Metropolitane," dodal útočník, ktorý sa vlani do madridského klubu vrátil.

Na štadión s pôvodným názvom La Peinata, ktorý bol jedným z pilierov neúspešnej kandidatúry španielskej metropoly na usporiadanie olympijských hier v tomto roku, sa Atlético malo pôvodne sťahovať už pred štyrmi rokmi.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články