Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Infarktový záver 232. El Clásica: Vyrovnávajúci gól v posledných sekundách

BARCELONA - 232. El Clásico medzi FC Barcelona a Realom Madrid drámou do samotného záveru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC Barcelona remizovali v sobotňajšom domácom stretnutí 14. kola najvyššej španielskej súťaže s Realom Madrid 1:1. Hostia si tak udržali šesťbodový náskok na čele tabuľky práve pred katalánskym rivalom a stále neprehrali v La Lige 2016/2017. Líder poradia má po prvom El Clasicu tejto sezóny na konte 34 bodov.

FC Barcelona - Real Madrid 1:1 (0:0)

Gól: 53. L. Suárez - 90. Ramos. ŽK:Neymar, L. Suárez, Busquets, Mascherano - Isco, Carvajal, 98 485 divákov

Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič (60. Iniesta), Busquets, Gomes (77. Turan)- Messi, Neymar (88. D. Suárez), L. Suárez

Real: Navas - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Modrič, Isco (66. Casemiro), Kovačič (86. Diaz) - Vázquez, Benzema (77. Asensio), Ronaldo

Prestížnemu zápasu predchádzala minúta ticha za futbalistov brazílskeho Chapecoense, potom už nastal ten pravý boj. Od úvodu sa hral aktívny futbal a už po dvoch minútach sa hostia dožadovali penalty po súboji Vázqueza s Mascheranom, hlavný rozhodca mlčal. Prvý závar v pokutovom území "bieleho baletu" prišiel na konci úvodnej desaťminútovky. Neymar našiel Roberta, ktorý v dobrej pozícii trafil iba Sergia Ramosa. V polovici prvého polčasu si Suárez výborne nabehol na center Neymara, trafil však len dobre postavených stopérov Realu. V 37. minúte preveril ter Stegena po skvelom individuálnom prieniku Cristiano Ronaldo, domáci gólman vyrazil jeho pokus na roh. O pár sekúnd sa situácia zopakovala, opäť z nej vyšiel víťazne nemecký brankár. Krátko pred odchodom do šatní znovu horelo pred bránou Barcelony, keď sa v šestnástke uvoľnil Benzema, jeho strelu zblokovala obrana. Z následného rohu pohrozil hlavičkujúci Varane, ter Stegen bol na mieste.

Ubehlo osem minút z druhého polčasu a vypredaný Nou Camp explodoval radosťou. Na Neymarov priamy kop si v malom vápne nabehol Suárez a hlavou prekonal Keylora Navasa. V 68. minúte mohlo byť rozhodnuté, Neymar si obhodil Carvajala, no zoči-voči Navasovi pálil nad bránu. "Katalánci" následne pohrozili dvoma ďalšími pokusmi Iniestu a Messiho, v oboch prípadoch zasiahli blokujúci obrancovia Realu včas. Osem minút pred koncom vymyslel Iniesta šikovnú prihrávku na Messiho, ktorý sa predral až k zakončeniu, no mieril len tesne vedľa pravej žrde. Madridčania sa výrazne snažili vyrovnať, v 87. minúte sa k zakončeniu dostal Sergio Ramos, jeho hlavičke chýbalo pár centimetrov. Napokon však bol hosťujúci stopér hrdinom. V 90. minúte si Ramos naskočil na Modričov center a hlavičkou k ľavej žrdi nedal ter Stegenovi žiadnu šancu. V posledných sekundách ešte zahorelo pred bránou Realu, skóre sa nemenilo a "biely balet" si tak udržal svoju ligovú neporaziteľnosť.

V ďalšom zápase dosiahli futbalisti Granady prvý triumf v aktuálnej sezóne španielskej La Ligy. V sobotňajšom zápase 14. kola prekvapujúco zdolali FC Sevilla 2:1 a v priebežnej tabuľke sa odpútali z posledného miesta.

Granada CF - FC Sevilla 2:1 (1:0)

Góly: 27. Pereira, 56. Lomban - 90.+ Ben Yedder (11 m)

Leganes - Villarreal 0:0

Atletico Madrid - Espanyol Barcelona 0:0

Fotogaléria (11 fotografií):

El Clásico: Barcelona-Real

Náhľadový obrázok k fotogalérii
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články