Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Rímsky gladiátor

Pri predstave mena Francesco Totti sa vybaví len úkaz legendy a lojality k futbale. Čo sa týka prestupov, márne by ste na akomkoľvek zdroji hľadali iný názov klubu ako AS Rím.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Večný srdciar z mesta, kde vedú všetky cesty. Pán hráč s rešpektom na ihrisku aj mimo neho, už veterán no stále potrebný v tíme, aj taký je náš "dnešný hosť.

Narodený 27.9.1976 , momentálne 37-ročný stredový útočník mal mnoho príležitostí prestúpiť do iných klubov , dokonca v tej dobe oveľa úspešnejších a bohatších klubov ako bol Rím no Francesce mohli márne lákať na rozprávkové platy či až nadľudské podmienky.

Už od juniorov pôsobil kde inde ako v akadémiách AS Rímu. A táto klubová štatistika čo sa týka štartov v drese rimanov sa nemenila, ale iba narástla a narastá dodnes. K dnešnému dňu má odohraných viac ako 700 zápasov v ktorých strelil cez 290 gólov. Kto by si myslel že s vekom bude jeho strelecká forma upadať, mýli sa, veď pred rokom v sezóne 12/13 strelil za Rím 12 gólov v 34 zápasoch, na 36-ročného útočníka to je rešpektu-hodná bilancia, no nie ?

Kapitán AS je doslova a do písmena Gladiátor, veď v takomto veku ide väčšina futbalistov do "dôchodku", no Totti nie, samozrejme, že poznáme viac veteránov, ktorým sa nechce zavesiť kopačky, ale v takou vášňou a láskou ku klubu hraje málokto. Každý hráč ktorý hraje, alebo hral v Serii A hovorí, že je to najťažšia liga a keď to povedia hráči ako Tévez alebo Kaká tak na tom niečo pravdy bude.

V Talianskej "squadre" pôsobí od pätnástich rokov. Po mládežníckych výberoch prišla pozvánka do seniorského týmu Talianov. Bolo to v roku 1998 , vtedy mal už Totti 22 rokov . Pobyt v repre potrval 8 rokov počas ktorých Francesco nastúpil do 58 stretnutí ale strelil iba 9 gólov. Gólovo neaktívny Totti v reprezentácií skončil ako 30-ročný, práve tá pre Tottiho "30-ročná" sezóna bola v Serii A jeho najúspešnejšia pretože v 35 štartoch si pripísal 26 gólov.

No napriek tomu v roku 2006 na MS v Nemecku Taliansko získalo zlato .

Tottiho Rím v Serii A zažil skvelú sezónu, skončil na druhom mieste a kvalifikoval sa do Ligy majstrov.

NAJ úspechy "Gladiartora" Tottiho

Majster sveta 2006

Zlatá kopačka pre najlepšieho strelca ligy 06/07

Taliansky futbalista roka 2000 , 2001 , 2003 , 2004 , 2007

Pallone d-Argento(Ocenenie Seria A Fair Play) 2008

Na záver pár zaujímavostí o tomto titánovi z Ríma.

Veľmi sa podobá na známeho wrestlera "Batistu" s ktorým sa už aj stretol

Za celú seniorskú aj juniorskú kariéru nezmenil dres, stále to bol aj je AS Rím

Vo veku 37 rokov pravidelne nastupuje v základnej zostave Rimanov

Je rekordmanom AS Rím a to v strelených góloch aj v počte zápasov

Jediné čo môžeme povedať je to že máloktorý hráč sa vo svojej kariére vyrovná Tottimu, za jeho bojovnosť a povahu srdciara mu patrí obrovský rešpekt a myslím si, že kľudne môžme vravieť o hrajúcej legende.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články