Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Ohurujúci príbeh slovenského talentu: Nevzdal to, láska k futbalu ho ťahá ku hviezdam!

BRATISLAVA - Kde je vôľa, tam je vždy aj cesta! Pravdivosť tohto porekadla potvrdzuje nasledujúci príbeh veľkého talentu slovenského futbalu, ktorého neodstavilo ani zranenie a aktuálne ohuruje svojim streleckým potenciálom. On aj napriek tomu zostáva skromný a sám sa nepovažuje za rodeného strelca.
Zdroj: Martin Novotka
Zdieľajte:

Marek Ševčík s futbalom začínal ešte v predškolskom veku v rodnej obci. K futbalu ho doviedol jeho otec. „Sme futbalová rodina. Do lopty u nás kopal asi každý chlap. Najlepší bol môj dedko. V minulosti hral za Trenčín a je zároveň aj mojim najväčším fanúšikom,“ povedal na úvod 25-ročný ofenzívny stredopoliar. Počas základnej školy najskôr prestúpil do TTS Trenčín a v siedmom ročníku do FK Dubnica nad Váhom, ktorá sa mohla vtedy popýšiť perfektnou prácou s mládežou. „V Dubnici sa mi podarilo prepracovať až do seniorského tímu,“ pokračoval Ševčík.

Prečítajte si aj: VIDEO Slovenského Messiho skúšali v Arsenale či PAOK-u, on však sníva iba o jednom klube

Zastavili ho kolená

Futbalová kariéra na najvyššej úrovni bola voči nemu krutá. Na ľavej nohe si roztrhol krížny väz. Keďže mal ako starší dorastenec rovnaký problém aj na pravej nohe, dostal sa pred ťažkú otázku, čo ďalej. „Povedal som si, že zdravie mi je prednejšie a vrcholový futbal som opustil,“ dodal smutne.

Bez futbalu nevydržal

Pre zdravotné problémy pauzoval rok. Bez futbalu však vydržať nedokázal a láska k futbalu zvíťazila. „Skúsil som hrať aspoň za Veľkú Hradnú. Visel však nado mnou veľký otáznik, čo na to povedia kolená. Aj keď niekedy trošku pobolievajú, zatiaľ držia,“ pousmial sa.

Gól jari č. 15 - Marek Ševčík (Veľká Hradná)

Nie je rodený strelec

Za štyri a pol roka nastrieľal v šiestej lige najviac gólov zo všetkých hráčov súťaže. Kontá súperových gólmanov zaťažil až 146-krát! Dvorného nahrávača nemá, jeho góly sú dielom precíznej práce kolektívu. „Mám na konte nejaké góly, ale dá sa povedať, že väčšinu šancí som zahodil. Na to, koľko príležitostí som mal, mohlo byť moje číslo ešte výraznejšie. Bude to tým, že nie som rodený strelec, čo mi povedalo veľa ľudí. Titul kráľa strelcov však pre mňa nie je prvoradý. Nerozptyľujem sa tým. Odmenou je pre mňa hlavne tímový úspech,“ zamýšľal sa skromne Ševčík. Zaujímavosťou je, že ešte ani jeden gól nestrelil hlavou.

Prečítajte si aj: VIDEO Supertalent slovenského futbalu: Iba 13-ročná hviezdička žiari po boku Beckhamovcov!

Zostáva v Hradnej

Pri jeho výraznom gólovom apetíte sa natíska otázka, či by predsa len, napriek zdravotným problémom, nemal okúsiť aj vyššiu súťaž, kam právom patrí. „Nejaké kluby sa mi už ozvali, ale momentálne ma to neláka. Keby som chcel hrať vyššiu súťaž, potreboval by som oveľa viac trénovať. Bolo by to náročné a hlavne neviem, ako by reagovali kolená na vyššiu záťaž. V budúcnosti sa to ale môže zmeniť. Nehovorím, že by som už nikdy nechcel hrať v lepšej lige. Momentálne ma však na Veľkej Hradnej drží hlavne to, že chalani v kabíne a ľudia, ktorí robia okolo nášho futbalu, tvoríme vynikajúcu partiu, aká sa len tak nevidí,“ vysvetľoval Ševčík.

Pozrite sa, čo všetko s loptou mladík dokáže na výberovom videu od nášho čitateľa:

Na postup (zatiaľ) nemyslia

Veľká Hradná zimuje na prvej priečke s dvojbodovým náskokom. Pohľad na tabuľku po jeseni dáva tímu z trenčianskeho okresu reálnu šancu na postup. „Zatiaľ so sezónou môžeme byť spokojní, aj keď vždy to môže byť lepšie. Mrzia nás niektoré nešťastné straty bodov, pretože sme v tých zápasoch mohli vyťažiť viac. Náš cieľ je od začiatku sezóny hrať čo najlepšie, najvyššie a hlavne baviť futbalom seba a ľudí, aby radi chodili na náš futbal. O postupe zatiaľ nerozmýšľame. Určite nás však prvé miesto láka a je veľkou motiváciou. Bola by to aj odmena pre nás hráčov, všetkých ľudí čo robia okolo futbalu a obetujú mu strašne veľa, samozrejme pre fanúšikov a celú obec,“ poodhalil niečo z kabíny tímu Ševčík.

Marek Ševčík 10 - výzva brvná

MAREK ŠEVČÍK

Narodil sa 18. januára 1991 v Trenčíne. Prvé futbalové kroky urobil doma vo Veľkej Hradnej. Neskôr hral za TTS Trenčín a v FK Dubnica nad Váhom. Posledné štyri a pol sezóny hrá vo Veľkej Hradnej, za ktorú nastrieľal za toto obdobie 146 súťažných gólov a posledné tri sezóny sa stal kráľom strelcov šiestej ligy ObFZ Trenčín.

Tri otázky na záver:

Obľúbený klub: „FC Barcelona.“

Kto ťa v živote najviac ovplyvnil: „Z futbalového sveta najmä otec a tréneri Mičega a Zimen. V súkromnom živote to boli rodičia.“

Aké máš futbalové prednosti: „Nebudem o nich hovoriť. To musia posúdiť iní.“

Ďakujeme za tip a článok, fotky aj videá nášmu čitateľovi

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články