Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predbehol De Geu či Buffona: Najlepší brankár v Európe chytá na Slovensku

PODBREZOVÁ - Je to tak. Najfutbalovejšia dedina na Slovensku sa pýši momentálne najlepším brankárom v Európe. Martin Kuciak (34) tróni na vrchole rebríčka tých naj gólmanov.
Zdroj: zpfutbal.sk
Zdieľajte:

Ak sa berie do úvahy počet odchytaných zápasov a inkasovaných gólov, Kuciak má bilanciu 13/4. Už 9-krát vychytal čisté konto a neinkasoval 574 minút za sebou. Za sebou nechal aj kolegov kalibru Buffona so šiestimi gólmi či Španiela De Geu, ktorý inkasoval dvanásť gólov.

Prečítajte si aj: VIDEO Fortuna Liga asi podcenila fanúšikov: Ďalší divák si domov odniesol rozprávkové peniaze

"Je to iba štatistika, no je to paráda. Do defenzívy sa zapája celý tím. Nie sme Real Madrid alebo Bayern Mníchov, ideme vlastnou cestou. No rozhodne iba nebránime. Neparkujeme žiadny autobus ani nič podobné, to nie je náš štýl," povedal gólman Podbrezovej pre čas.sk.

Jeho brankárskými idolmi sú Buffon, Casillas či Neuer. "To sú brankárski bohovia, fenoméni. Špeciálne však nikoho nesledujem. Zo Slovákov uznávam Kozáčika, neuveriteľne zachytal na majstrovstvách Európy a v Plzni je stálica."

Kuciakovi vadí veľký problém ligového futbalu, a síce malá návštevnosť na zápasoch. "U nás ľudia ťažko hľadajú cestu na štadión. Vieme, že hráme na dedine. Fanúšik by najradšej videl výkony ako od Manchestru United alebo Realu Madrid," povzdychol si brankr pre čas.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: zpfutbal.sk, cas.sk

Diskusia

Podobné články