Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Čaká nás SUPERvíkend: Tieto lahôdky by ste rozhodne nemali vynechať

BRATISLAVA - Futbaloví fanúšikovia sa na začiatku víkendu už určite neskutočne tešia. Počas soboty a nedele je na programe niekoľko fantastických zápasov. My sme vybrali sedem z nich, ktoré by ste rozhodne nemali prepásť.
Zdroj: TASR - ilustračná
Zdieľajte:

sobota 20:45, AC Miláno - Juventus Turín

Milánsky klub patrí k prekvapeniam tejto sezóny a pred sobotňajším šlágrom Serie A stráca na lídra len päť bodov. "Rossoneri" však prehrali s Juventusom deväť posledných zápasov a z výhry sa naposledy tešili v novembri 2012, keď tesnú výhru 1:0 zabezpečil na San Sire z penalty Robinho. AC, po neistom úvode sezóny, ťahá päťzápasovú šnúru bez prehry, naposledy zdolalo Chievo 3:1. To "Stará dáma" je opäť suverénna, z ôsmich zápasov vyhrala sedem.

SLEDUJ ŠLÁGER AC MILÁNO - JUVENTUS TURÍN NAŽIVO NA TV TIPSPORT!

Jedinú prehru, zhodou okolností, zaknihovala na San Sire proti Interu. Oba tímy by mali ísť do zápasu v najsilnejších zostavách, v tej domácej by nemal chýbať ani slovenský reprezentant Juraj Kucka. Zaujímavý bude aj súboj gólmanov. Na jednej strane 17-ročný talent Gianluigi Donnarumma, na druhej jeho menovec a legenda svetového futbalu, tridsaťosemročný Gianluigi Buffon.

sobota 20:30, Legia Varšava - Lech Poznaň

Poľské El Clásico ponúkne bitku dvoch trápiacich sa tímov. Pôjde už o piaty vzájomný súboj v roku 2016, zatiaľ má navrch Legia, ktorá uspela v troch zápasoch. Celkovo sa obhajcovi titulu nedarí, z ôsmych ligových zápasov vydoloval chudobných sedem bodov. Navyše má za sebou aj debakel 1:5 od Realu Madrid v Lige majstrov. Lech je v tabuľke o šesť priečok vyššie, ako jeho rival. Po troch prehrách v úvodných štyroch kolách zabral a bodovo naprázdno vyšiel už len raz.

SLEDUJ ŠLÁGER LEGIA VARŠAVA - LECH POZNAŇ NAŽIVO NA TV TIPSPORT!

nedeľa 17:00, Chelsea - Manchester UTD

Návrat Josého Mourinha na Stamford Bridge v anglickej Premier League. To je highlight šlágru 9. kola. Portugalský manažér je stále milovaný mnohými fanúšikmi Chelsea, no sám vie, že na 90 minút to pôjde bokom. "Vedel som, že k tomu jedného dňa dôjde. Počítač rozhodol, že to bude teraz, tak poďme na to," vyhlásil Mourinho, ktorý tento pocit už zažil, ako tréner Interu Miláno v marci 2010.

Prečítajte si aj: VIDEO Mourinho sa vracia na Stamford Bridge: Bude z toho veľkolepý návrat, či tvrdá facka pre United?

Dobrou správou pre domácich je návrat Johna Terryho, ktorý sa vystrábil z problémov s členkom, otáznik však visí nad dvojicou Willian a Oscar. To United nemôžu počítať s Philom Jonesom. Posledná výhra "červených diablov" v Londýne je riadne fúzatá, bolo to takmer presne pred štyrmi rokmi.

nedeľa 18:00, Plzeň - Sparta Praha

Českú ligu čaká šláger jesene medzi dvoma najväčšími favoritmi na titul. V lepšej pozícii je Viktorka, ktorá má na druhom mieste štvorbodový náskok pred až piatou Spartou. Obhajca vyhral posledné štyri vzájomné zápasy a inkasoval v nich jediný gól.

SLEDUJ ŠLÁGER VIKTORIA PLZEŇ - SPARTA PRAHA NAŽIVO NA TV TIPSPORT!

Sparta minulý týždeň prerušila štvorzápasovú sériu bez výhry, zatiaľčo Plzeň z posledných šiestich ligových zápasov stratila len po remíze na Slovácku. Pražanov trápi rozsiahla maródka, v poslednom zápase im chýbalo až deväť hráčov. Narozdiel od Plzne majú navyše za sebou dlhú cestu z Izraelu.

nedeľa 20:45, PSG - Marseille

Le Classique alebo Derby de France čaká na divákov v šlágri 10. kola Ligue 1. Z lepšej pozície doň idú hráči z Paríža, ktorý okupujú v tabuľke druhú priečku, o štyri body za prekvapujúcim lídrom z Nice. Na druhej strane Marseille, dres ktorého oblieka aj náš reprezentant Tomáš Hubočan, prežilo hektický týždeň. Novým vlastníkom klubu sa stal americký podnikateľ Frank McCourt, navyše OM potvrdilo príchod trénera Rudiho Garcíu.

Historicky je úspešnejšie PSG, najmä vďaka posledným rokom, veď obhajca titulu neprehral deväť posledných vzájomných ligových duelov. Marseille naposledy "vylúpilo" Park princov ešte vo februári 2010, do najbližšieho merania síl pôjde povzbudené dvoma výhrami z posledných troch zápasov.

nedeľa 14:30, Feyenoord - Ajax

Feyenoord zažíva rozprávkový úvod sezóny, deväť zápasov zvládol bez straty bodu a inkasoval len tri góly. S päťbodovým náskokom vedie tabuľky Eredivisie práve pred najbližším súperom. Ajaxu ide o veľa, ak prehrá, dostane svojho súpera do trháku. Amsterdamský celok vyhral posledných šesť ligových zápasov, v generálke v Európskej lige remizoval so španielskou Celtou 2:2.

SLEDUJ ŠLÁGER FEYENOORD ROTTERDAM - AJAX AMSTERDAM NAŽIVO NA TV TIPSPORT!

To Feyenoord sa naladil výhrou 1:0 nad Luhanskom. Feyenoord má o čo bojovať, Ajax naposledy zdolal ešte v januári 2012, posledný vzájomný zápas skončil výsledkom 2:1 pre Amsterdamčanov.

nedeľa 16:30, Rapid - Austria

Viedni vládne Rapid a to platí posledné tri zápasy. V nedeľňajšom šlágri 12. kola rakúskej Bundesligy bude môcť potvrdiť nadvládu vo vzájomných zápasoch. Z posledného poltucta vyhral päťkrát, do tohto zápasu však ide z tabuľkovo horšej pozície. Oba tímy sa aktuálne iba zdiaľky prizerajú na čelo tabuľky. Rapid je piaty, Austria o jednu priečku vyššie s náskokom dvoch bodov.

Ako Rapid, tak aj Austria si z generálok v Európskej lige odniesli jeden bod po remíze s talianskymi klubmi. Zeleno-biely tím má čo napravovať, v lige totiž z posledných siedmych zápasov vyhral len raz, na druhú stranu len raz aj prehral. Austria je nabudená dvoma ligovými výhrami, na ktoré chce v derby nadviazať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články