Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

FOTO Slováci na ME ešte nehrali, ani dnešný žreb im neprial: Bojujeme o 2. miesto

BRATISLAVA - Slovenská futsalová reprezentácia sa v hlavnom kole kvalifikácie ME 2018 predstaví v 7. skupine, v ktorej budú jej súpermi Turecko a vysoko favorizovaný vicemajster európy Rusko.
Zdroj: facebook.com/futsalslovakiask
Zdieľajte:

Štvrtý účastník miniturnaja, ktorého organizátorom bude v apríli budúceho roka Turecko, vzíde z F-skupiny predkola (Francúzsko, Andorra, Litva - pozn.). Žreb oboch eliminačných fáz, ktoré zahŕňajú rekordný počet 47 tímov vrátane debutujúceho Nemecka a Kosova, sa uskutočnil v piatok v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Prečítajte si aj: VIDEO Mourinho sa vracia na Stamford Bridge: Bude z toho veľkolepý návrat, či tvrdá facka pre United?

Slováci pred žrebovacím aktom figurovali v druhom koši a nemohli sa tým pádom stretnúť so Srbskom, Chorvátskom, Českom, Rumunskom, Maďarskom ani Holandskom. Predkolo kvalifikácie (Preliminary Round) je rozdelené do piatich skupín po štyroch a dvoch skupín po troch. Len ich víťazi sa kvalifikujú do hlavného kola kvalifikácie (Main Round), v ktorom sa k nim pridá 21 nasadených reprezentácií vrátane Slovenska.

"Rusko je absolútny favorit skupiny a Turecko v domácom prostredí tiež nebude príjemný súper. Európska futsalová scéna sa vyrovnáva, ani z predkola k nám nepribudne ľahký protivník. Očakávam, že to bude jeden z dvojice Francúzsko - Litva. Čo sa týka našich ambícií, určite chceme zabojovať aspoň o druhé miesto v skupine, ktoré by nás posunulo do baráže," povedal pre TASR predseda Slovenského futsalu (SF) Dušan Dobšovič.

Na kontinentálny šampionát, ktorý sa v termíne 30. januára - 11. februára 2018 uskutoční v slovinskej Ľubľane, postúpia priamo siedmi víťazi skupín hlavného kola. Všetky tímy z druhých miest a jeden najlepší z 3. priečky sa prebojujú do dvojzápasovej baráže, z ktorej vzídu zvyšní štyria postupujúci. Tucet účastníkov finálového turnaja automaticky ako organizátor uzatvára Slovinsko.

Predkolo kvalifikácie sa hrá 23. januára - 1. februára 2017, hlavné kolo 3.-12. apríla 2017. Slovensko, ktorého trénerom je Marián Berky, sa v novodobej histórii ešte ani raz neprebojovalo na európsky či svetový šampionát.

Tento rok sa ME konali v Belehrade. Po finálovom triumfe 7:3 nad Ruskom sa zo zisku titulu tešili futsalisti Španielska.

predkolo:

A-skupina: Gruzínsko*, Švajčiarsko, Izrael, Škótsko

B-skupina: Grécko, Moldavsko, Wales*, San Maríno

C-skupina: Lotyšsko*, Arménsko, Estónsko, Nemecko

D-skupina: Anglicko, Bulharsko*, Albánsko, Malta

E-skupina: Nórsko, Dánsko, Cyprus*, Kosovo

F-skupina: Francúzsko, Andorra, Litva*

G-skupina: Švédsko, Čierna Hora, Gibraltár*

hlavné kolo:

1. skupina: Taliansko, Holandsko, Bielorusko*, víťaz A-skupiny predkola

2. skupina: Azerbajdžan*, Maďarsko, Bosna a Hercegovina, víťaz D-skupiny predkola

3. skupina: Ukrajina*, Chorvátsko, Belgicko, víťaz G-skupiny predkola

4. skupina: Portugalsko, Rumunsko*, Fínsko, víťaz C-skupiny predkola

5. skupina: Španielsko, Srbsko, Poľsko*, víťaz B-skupiny predkola

6. skupina: Kazachstan*, Česko, Macedónsko, víťaz E-skupiny predkola

7. skupina: Rusko, SLOVENSKO, Turecko*, víťaz F-skupiny predkola

* - usporiadateľ skupiny

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články