Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Poľsko rieši škandál: Hlasná hudba a alkohol zlomia reprezentantom väz

VARŠAVA - Aféra poľských reprezentantov sa pomaly začína vyjasnievať.
Zdroj: TASR - archívna
Zdieľajte:

Skupinka hráčov poľskej futbalovej reprezentácie sa počas asociačného termínu "utrhla z reťaze" a po stretnutí s Dánskom nedopriala spánok ďalším spoluhráčom. Po výhre nad severským súperom (3:2) sa mali v hotelovej izbe baviť pri alkohole a hlasnej hudbe. Ako informoval denník Przeglad Sportowy, viacerí futbalisti sa už pred prvým zápasom celú noc zabávali pri pive a kartách.

Prečítajte si aj: VIDEO + FOTO Treťoligista sledoval žreb Copa del Rey: Keď zistil meno súpera, nastalo šialenstvo

Sobotňajšie vydanie denníka ďalej informuje, že pre porušenie životosprávy počas reprezentačného zrazu by mohli niektorí hráči prísť o miesto v tíme. Údajnými hriešnikmi by mali byť brankár Artur Boruc a útočník Lukasz Teodorczyk. O svoje miesto sa bojí aj jeden z najbližších spolupracovníkov trénera Nawalku, technický vedúci Tomasz Iwan.

Ten je zodpovedný za celú organizáciu počas reprezentačných zrazov. Rezervuje hotely, vybavuje hráčom voľné vstupenky a plánuje ich voľný čas, pričom v poslednej veci mal naprostú dôveru kouča. Iwan sa však mal sám zúčastňovať na nepovolených voľnočasových aktivitách hráčov.

Prezident poľského zväzu Zbigniew Boniek tvrdí, že aféra nezostane bez odozvy a budú z nej vyvedené dôsledky. "Teodorczyk, na ktorého sa kouč spoliehal, sa zrejme môže na veľmi dlhý čas rozlúčiť s reprezentáciou," prezradil. Hovorca Poľského futbalového zväzu Jakub Kwiatkowski vyhlásil, že celá vec bude objasnená.

Do správania hráčov sa pustili aj najväčšie poľské legendy. "Ide o vnútorné problémy mužstva, ktoré treba riešiť. Takéto správanie rozhodne nepatrí do prípravy na dôležité zápasy," povedal bývalý reprezentant Wlodzimierz Lubaňski.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, sport.pl

Diskusia

Podobné články