Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

LEvo neznáša filmárov a futbalové rodinkárstvo: Chcem zmeniť svet ako každý druhý človek na Zemi

BRATISLAVA - Na začiatku roku 2011 bol s viac ako 30 tisíc fanúšikmi na facebooku ôsmym najpopulárnejším interpretom Slovenska. K dnešnému dňu ich už na oficiálnej stránke má viac ako 107 tisíc! Prinášame vám exkluzívny rozhovor s nitrianskym raperom LEvom, ktorý má k futbalu veľmi blízko...
Zdroj: facebook.com/LEvo.sk
Zdieľajte:

Hneď prvá otázka bude namierená na futbal a tvoj vzťah k tomuto populárnemu športu. Ako to u teba začínalo, komu fandíš a čo naopak vidíš nerád?

"Futbal mi nie je cudzí a rád si ho pozriem v televízii. Vždy som si myslel, že dokážem predvídať ako dopadnú zápasy. Tak sme aj s kamarátom chodili podávať. Neraz som ho presvedčil aby vrazil posledné peniaze na určitý zápas, ktorý som už v kostiach cítil ako dopadne. Všetko prehral, dokonca nemohol ani vyplatiť obedy, pretože tam vrazil aj tie peniaze čo mal na stravu. O mesiac znova a tak sa to s nami tiahlo. Po určitom čase som začal chápať, že tadiaľto cesta nevedie. Fandím hlavne dobrému futbalu, iritujú ma určití hráči, ktorí hrajú nečestne alebo filmujú. Talianska liga je pre mňa extrémne nezaujímavá, rovnako ako aj nemecká. Španielska len dva kluby Barca - Real a v anglickej sa mi zapáčilo minulosezónne ťaženie Leicestru. Stali sa akýmsi symbolom toho, že všetko je možné, ale iba raz. Teraz budú radi, ak sa kvalifikujú aspoň do Európskej ligy."

Hrávaš futbal aj aktívne? Aké sú tvoje najpamätnejšie zážitky a príhody z futbalového trávnika, čo sa ti najviac vrylo do pamäti?

"Hrávam predposlednú súťaž, čo je v skutočnosti 7. liga za mužstvo Štitáre. Sme na suverénne poslednom mieste bez zisku akéhokoľvek bodu. Je to zvláštne už len z toho pohľadu, že na zápasy nás chodí asi toľko, že traja obvykle neoblečú ani dres a to sú čísla po 18. Pre neveriacich prikladám tabuľku, dokonca aj mužstvo, čo odstúpilo na začiatku a nehralo ani jeden zápas, je na tom tabuľkovo lepšie než my!

"Moje začiatky vo futbale boli tŕnisté, nakoľko sme žiacke mužstvo v dedine nemali. Keď sa konečne vytvorilo, tak som mohol hrávať už len dve sezóny. Keďže som bol nízkeho vzrastu, kompenzoval som si to aj v sezóne po tom, nastupoval som načierno. Dostávali sme kade sme chodili pekné dvojciferné debakle. Môj prvý gól som strelil proti Mojmírovciam, vtedy sme prehrali 21:1. Bol to nezabudnuteľný zážitok!"

Bol si už na nejakom futbalovom zápase ako divák? Kde to bolo, aké to bolo?

"Môj tím som videl hrať naživo skoro stále, pretože väčšinou sedím na striedačke. Síce nekričím ako ostatní, ale keď už je zle, tak ma pošlú do poľa s cieľom, aby som tú neodvrátiteľnú prehru odvrátil. Zvyčajne dostaneme ešte viac, ale určite nie mojou vinou!"

Dnešní fanúšikovia futbalu najviac obdivujú Lionela Messiho alebo Cristiana Ronalda. Ako je to u teba, koho z vrcholového futbalu obdivuješ, kto je tvojím idolom?

"Ja obdivujem každého, kto sa snaží a hrá tímovo. U nás v mužstve sa nenahráva, preto sa mi tímová hra páči. Všetci chceme to, čo nemôžeme mať. Z veľkého futbalu je to samozrejme mnoho mien, všetci čo sú v kvalitných mužstvách tam nie sú náhodou. To nie je ako naša 21-tka, kde sa poväčšinou vyberajú adepti podľa toho, koľko rodina dá sponzorské. Ale tak to bohužiaľ býva aj v prvoligových a druholigových mužstvách na Slovensku."

Na záver trochu odbočme od futbalu. Čo hovoríš na aktuálnu hudobnú scénu u nás, aké sú tvoje hudobné plány do budúcna, nové albumy, koncerty atď.?

"Našu hudobnú scénu môžem hodnotiť len ako poslucháč, keďže do nej nepatrím. A keďže ja ani veľmi našu scénu nepočúvam, tak ju ani hodnotiť nemôžem. Nepáči sa mi tá póza ako sa 30-40 roční dotetovaní chlapci hrajú na všetko možné, len aby oslovili tých adolescentov. V podstate je to aj dosť smutné zo psychologického hľadiska, keď 35 ročný raper má rovnaké záujmy ako 13 roční chlapci, a preto sa dokážu v jeho hudbe nájsť. Moje plány sú jasné, chcem zmeniť svet ako každý druhý človek na Zemi. Čo bude to je všetko v mojich rukách a sám netuším čo nás v živote čaká."

Vypočujte si najnovšiu pieseň od LeVa s názvom Je Koniec. Skladba je podľa slov samotného autora tou najsilnejšou z aktuálneho albumu Svoj.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články