Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mladý talent zo Žiliny uchvátil európsky veľkoklub a absolvoval v ňom tréningový pobyt

ŽILINA/MNÍCHOV - Mladý talent si zatrénoval s budúcnosťou nemeckého veľkoklubu.
Zdroj: mskzilina.sk
Zdieľajte:

Talentovaný futbalista Patrik Jakubík, ktorý hráva v žilinskom tíme do 14 rokov absolvoval trojdňový pobyt v nemeckom veľkoklube FC Bayern Mníchov. Spolu s hráčom boli v metropole Bavorska aj jeho otec a asistent trénera MŠK Ladislav Kubalík. Informoval o tom oficiálny web lídra Fortuna ligy.

Prečítajte si aj: FOTO Fojtíček debutoval za Manchester United: Výborný výkon, slová chvály a výhra

"Ešte v lete na turnaji v Hradci Králové si nášho hráča Patrika Jakubíka všimol skaut Bayernu Mníchov, ktorý vyhľadáva talenty na Slovensku, Česku i Maďarsku. Na základe tohto interesu klub pozval hráča na krátky pobyt, kde mal možnosť spoznať chod klubu, zoznámiť sa so systémom práce a v neposlednom rade si overiť aj individuálnu kvalitu v jednom z najväčších klubov v Európe," prezradil príčinu pracovnej návštevy Kubalík.

Mladý hráč v pondelok absolvoval tréningovú jednotku s kategóriou U14, poobede mal možnosť prezrieť si štadión a útroby Allianz arény. Druhý deň trénoval dvojfázovo a stihol navštíviť tréningovú jednotku "A"-tímu za účasti najväčších hviezd.

Ladislav Kubalík mal možnosť komunikovať s manažérom mládeže Bayernu Timonom Paulsom, s ktorým prebrali detaily práce s akadémiou v nemeckom klube. "Potvrdil, že tak ako vo všetkých Európskych krajinách, tak aj oni majú svoje problémy, či už je to výchova mládeže, alebo tréningové priestory. Tie sa snažia vyriešiť výstavbou nového tréningového centra, ktoré bude hotové v júli 2017 a bude jedným z najlepších a najmodernejších v Európe," prezradil.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, mskzilina.sk

Diskusia

Podobné články