Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kuruc po smolnej prehre: Nehrali sme, čo sme chceli. Šanca na postup stále existuje

NITRA - Nitrianska devätnástka siahala v Youth League na senzačný výsledok, no napokon s Málagou prehrala. Prinášame vám vyjadrenia oboch trénerov.
Zdroj: facebook.com/malagacf
Zdieľajte:

Futbalisti FC Nitra do 19 rokov odohrali historický prvý zápas v mládežníckej Lige majstrov a rozhodne nesklamali. Proti španielskemu šampiónovi, ktorý sa pýši famóznou streleckou bilanciou, držali čisté konto takmer hodinu a o výhru prišli v posledných sekundách.

Prečítajte si aj: Nitra v Lige majstrov krok od senzácie: Krutý záver ju pripravil o všetko

Pre Nitru to bola veľká udalosť, na štadión si v strede týždňa našlo cestu neuveriteľných 4 600 fanúšikov. Zverenci trénera Michala Kuruca sa na duel pripravovali zodpovedne. "Sme veľmi radi, že sme sa mohli predstaviť v takomto zápase. Zo začiatku bolo z našej strany cítiť nervozitu. Nehrali sme ten štýl, ktorý sme chceli. Treba uznať kvalitu súpera, hral typický španielsky futbal. Prehrať sme si nezaslúžili. Určite sa poriadne pripravíme na odvetu, aby sme to súperovi čo najviac znepríjemnili," zhodnotil po stretnutí domáci kouč.

Slovenský majster vedel o silných stránkach svojho súpera, mal prehľad o niektorých nebezpečných hráčoch. Napriek tomu, zhoreli na situáciach, ktoré mali pokryť. "Nerátali sme, že dostaneme dva góly po rohoch. Myslel som si, že v bránení štandartiek budeme dominovať, mali sme tam predsa vyšších hráčov," prezradil Kuruc. Bezprostredne po zápase svojim zverencom poďakoval za výkon a snahu. "Povedal som im, že stále je šanca na postup. Rozhodne si neurobili hanbu," dodal.

"Bol to rozporuplný zápas. Hrali dve veľmi dobre pripravené mužstvá a zápas rozhodovali detaily," prezradil na tlačovke tréner García. Napriek výhre na trávniku súpera, nebude odveta v Andalúzii len formalitov. "Budeme veľmi opatrní, vieme, že ide o silné mužstvo. Očakávam tvrdú prácu od našich hráčov," dodáva skúsený kormidelník.

Vo vzájomnom súboji slovenského a španielskeho futbalu videl jeden zásadný rozdiel, ktorý vyznieval v prospech domácich. "Mám pocit, že na Slovensku sú hráči lepšie fyzicky pripravení. Na druhej strane, futbal je univerzálna hra a každý národ do toho vkladá to svoje," uzavrel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články