Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chceš vyzerať ako najsvalnatejší futbalisti sveta? Domáca posilňovňa je to pravé!

BRATISLAVA - Určite poznáte najsvalnatejšieho futbalistu sveta Adebaya Akinfenwu, ktorého postava pripomína legendárneho Ronnieho Colemana v časoch jeho najväčšej slávy. Ak aj vy snívate po svalnatej postave, ale nemáte čas alebo prostriedky chodiť do fitka, naskytá sa vám ďalšia a možno aj prijateľnejšia varianta - zriadiť si vlastnú posilňovňu doma.
Zdroj: archív fs
Zdieľajte:

Zimnú prípravu nemá rád takmer žiaden futbalista – namiesto tréningov s loptou behanie po snehu, namiesto nacvičovania štandardných situácií tréningy s činkami v posilke, namiesto potréningových výklusov tvrdé kondičné tréningy. To všetko si môžete zjednodušiť, keď sa na to dobre pripravíte. Pokojne aj doma vo svojom súkromnom fitku. Aj keď nepatríte medzi futbalistov, ktorých čaká zimná príprava, o domácej posilňovni by ste mali popremýšľať. Prečo?

Výhody domácej posilňovne

Domáca posilňovňa prináša hneď niekoľko výhod. Tou prvou je úspora peňazí – ak chodíte do fitka, kde mesačné členské stojí 25 eur, za 3 roky zaplatíte 900 eur. Ak sa rozhodnete investovať rovnakú sumu do vlastnej posilky, po troch rokoch už cvičíte zadarmo. Okrem toho nemusíte nikam dochádzať a všetko máte vo svojom dome/byte, takže ak ste často nešli cvičiť kvôli tomu, že sa vám nechcelo ísť 20 minút do posilky, tu nemáte žiadne prekážky. A potom sú tu také drobné výhody ako to, že nečakáte na stroj, môžete si pustiť hudbu, ktorá sa vám páči, a nemusíte stáť rad na sprchu.

Čo by tam nemalo chýbať

Keď si zariaďujete domácu posilňovňu, vybavenie musíte prispôsobiť veľkosti miestnosti. Ak bývate v rodinnom dome, vyhrali ste, pretože na tento účel môžete použiť garáž, pivnicu či povalu. Základom však je, aby ste si vyberali zariadenia, na ktorých precvičíte čo najviac cvikov a svalových partií. Rozhodne by nemali chýbať pevné bradlá, výškovo nastaviteľná lavička, dlhšia rovná tyč a jednoručky. S týmto vybavením by ste si mali precvičiť všetko, čo potrebujete.

Upravte si aj jedálniček

K dobrému tréningu patrí aj dobrý jedálniček. Dôležitý je zvýšený príjem proteínov, ktoré nájdete v mäse či strukovinách. Deň začnite poriadnymi raňajkami plnými sacharidov, nech nakopnete metabolizmus – proteínové lievance s arašidovým maslom a banánon alebo hrianky s avokádovou pomazánkou sú skvelým začiatkom dňa. Na desiatu si dajte banán, jablko alebo jogurt. Na obed skúste tuniakový steak s čerstvou zeleninou alebo ryžou. A čo olovrant? Dajte si niečo menšie, napríklad cestovinový šalát. A na večeru si dajte zase niečo s vyšším obsahom proteínov – tvaroh s ovocím alebo kuracie stehno s pečenými zemiakmi.

Hľadáte vhodné vybavenie do vašej domácej posilňovne? Navštívte eshop Fitness-sport.sk .

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články