Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Uznávaný tréner to vidí jednoznačne: Futbalistom nestačí iba tréning s loptou!

BRATISLAVA - Niektorí tréneri razia teóriu, že pre futbalistov je najlepší tréning s loptou a kladú naň najväčší dôraz. Nie je to však správny prístup, pretože takýto futbalový tím počas sezóny začnú sužovať zranenia, ktoré často plynú z únavy či slabej svalovej pripravenosti.
Zdroj: thesun.co.uk
Zdieľajte:

Nedávno sa k tejto téme vyjadril uznávaný holandský kouč Ronald Koeman, ktorý prebral FC Everton po Robertovi Martínezovi. A ten povedal, že takto slabo kondične pripravené mužstvo ešte neviedol. Nie je žiadnym tajomstvom, že Martínez kládol dôraz na tréningy s loptou. Aj preto je potrebné vziať nejaké to činkové závažie a poohýbať železo.

Naberanie svalovej hmoty

Ďalším trénerom, ktorý nerád vidí v akcii činkové kotúče na úkor tréningov s loptou patrí aj Arséne Wenger. Niet sa potom čomu čudovať, keď dobre rozbehnutú sezónu zničia trénerovi Arsenalu pravidelné zranenia hráčov. Tento problém sa snažil riešiť aj získaním lekárskeho tímu z Bayernu Mníchov, no zranenia nevymizli, takže aj to a výpovede bývalých hráčov hovoria o tom, že Wengerove tréningy sú príliš mäkké a hráčov na zápasy dostatočne nepripravia. Pevná svalová kostra je veľmi dôležitá a znižuje riziko rôznych svalových zranení.

Chcete byť vymakaní ako Trto či ďalšie hviezdy? Takto jednoducho si doma zriadite posilku!

Kondičné tréningy sú dôležité

O tom vedeli hlavne ruskí hokejoví tréneri, ktorí nechávali svojich hráčov trénovať s olovenými závažiami a tí potom na ľade boli ako odtrhnutí z reťaze. Ešte aj dnes trénuje s olovenou vestou Jaromír Jágr. Veľký dôraz na kondičné tréningy kládol aj bývalý tréner Manchestru United Louis van Gaal. Jeho hráčov však trápili v minulej sezóne časté zranenia, ktorých bolo výrazne viac ako v minulých sezónach. Jedným z možných dôvodov, s ktorým prišli aj médiá, je ten, že Gaal to na tréningoch so záťažou preháňal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články