Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Slovenský rozhodca sa zapísal do dejín futbalu: Toto prvenstvo mu nik nevezme

TEL AVIV - Historický moment futbalu má výraznú slovenskú stopu.
Zdroj: apasport.az
Zdieľajte:

Futbal ide s dobou a mení aj svoje pravidlá. Donedávna všetci volali po bránkovej technológii, ktorá už je podstatnou súčasťou pravidiel a teraz prišlo na rad ďalšie nové pravidlo. Historický moment najpopulárnejšej hry na svete nesie výrazný slovenský podpis.

Prečítajte si aj: VIDEO Majú históriu aj peniaze, no niečo im chýba: Kvarteto gigantov, ktoré sa nepredstaví v Lige majstrov

Ide o situáciu, keď rozhodca vyhodnotí faul hráča na žltú kartu. Pokiaľ ide o futbalistu, ktorý už predtým napomenutý bol, musí nasledovať červená karta. Doposiaľ sa hra okamžite prerušila a hráč sa porúčal pod sprchy. Teraz však môže rozhodca ponechať hre plynulý spád pokiaľ zhodnotí, že sa druhý tím dostáva do zaujímavej šance na strelenie gólu. Pokiaľ faulujúci hráč opäť, akýmkoľvek spôsobom, zasiahne do hry, rozhodca ho vylúči.

Ako prvý využil toto pravidlo slovenský arbiter Ivan Kružliak, ktorý rozhodoval zápas Európskej ligy UEFA medzi Maccabi Tel Aviv a Zenitom Petrohrad. Ten nechal po faule hru pokračovať a Zenit sa ocitol v dobrej príležitosti. Pred strelcom však ocitol, predtým faulujúci hráč, ktorý zasiahol do hry. Kružliak ju prerušil, hráča poslal pod sprchy a nariadil priamy voľný kop. Možno aj vďaka nemu Zenit napokon famózne otočil zápas z 1:3 na 4:3.

Na lepšie pochopenie situácie vám ponúkame aj detailné video:

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články